Sport Dél-komárom 2023. 05. 03.

Aranyat hoztak a dél-komáromi floorballos lányok!

Az elmúlt hónapban a korosztályos VB után indult a floorball bajnokság, melyen az SZPK Mentőangyalok csapata is képviselte Dél-Komáromot. A lányok néhány napja a floorball-dobogó legfelső fokára állhattak fel! A sporteseménynek ezúttal a Szent Imre iskola új csarnoka adott otthont.

Szabó Zsolt vezetőedzőjétől elmondta, az összecsapások viszonylag sok hibával zajlottak, ezzel együtt is a döntő kerülés idejére remekül összeszedték magukat a lányok, így a végjátszmában a vármegye székhely csapatát, a Phoenix Fireball SE-t sikerült legyőzniük, ezzel pedig megnyerni a bajnokságot.

– Meggyőződésem, hogy, amennyiben az egyes játékosok támadási és védekezési hibáit ki tudjuk küszöbölni, úgy a jövőben egyetlen fényesen csillogó éremért sem kell majd izgulnunk! A csapat egyébiránt derekasan küzdött, és ennek a tenni akarásnak meg is lett az eredménye. Szép volt lányok! Hajrá Komárom! – nyilatkozta a tréner.

Az idei idény legeredményesebb játékosa a dél-komáromi Lelovics Nóra, legjobb kapusa pedig a szintén komáromi színekben játszó Babusa Karolina lett.

Különdíjat kapott, az SZPK másik kapusa, Mózes Réka, aki immár 200. alkalommal védte a kaput.

A lányok megkezdték a felkészülést a Magyar Kupa Final Four–ra készülnek, így néhány hét múlva ismét dél-komáromi sikerért szoríthatunk!