Mix Dél-komárom 2021. 09. 14.

Autó helyett, menj gyalog!

Az autómentes nap az európai mobilitás hét része, melyhez Komárom városa immár tizedik alkalommal csatlakozik. Ez az egyik legnagyobb közlekedéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kampány Európában. A program fő célja a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.

Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referenstől megtudtuk, hogy városunkban szeptember 17-én, pénteken tartják a központi rendezvényt, melynek az új Nonprofit Szolgáltató Ház udvara és parkolója ad otthont.

– A délelőtt folyamán az óvodásokat, délután pedig az általános iskolásokat várjuk szeretettel, hiszen számos érdekes programmal készültünk számukra – tájékoztatott Havran-Tóth Bernadett.

Bemutatót tart a Street Generations, különféle akadálypályák is várják a résztevőket, valamint a „trükkös kerékpárok” kipróbálására is mód nyílik.

A rendezvényen közreműködik a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt. tagjai, – akik egy szemetesautót is magukkal hoznak, melyet a gyerekek megtekinthetnek – valamint a rendőrség is sok érdekességgel készül. A Tóparti lakótelepen és a Méntelepen egy-egy ugróiskola is felfestésre kerül, melyek a helyszínen maradnak, így a gyerekek a későbbiekben is kedvükre használhatják azokat.

– Az autómentes napot követően, szeptember 19-én és 25-én kerékpáros túrákat szervezünk Dél-Komáromban, melyekre szintén nagy szeretettel várunk mindenkit – emelte ki a környezetvédelmi referens, aki arról is tájékoztatott, hogy az érdeklődők a város Facebook-oldalán minden információt megtalálnak a túrákkal kapcsolatban.

A zöld programhoz kapcsolódik a már átadott KOMBIBike kerékpár és elektromos kerékpárkölcsönző, illetve napjainkban fejeződik be az autóbusz végállomás felújítása is. Egy határon átnyúló pályázatnak köszönhetően pedig elektromos busz is közlekedik majd Észak- és Dél-Komárom között.

(Forrás: komarom.hu)