Város 2022. 09. 19.

Autómentes napot rendeznek szerdán Dél-Komáromban

Az autómentes nap az európai mobilitás hét része, melyhez Dél-Komárom városa immár tizenegyedik alkalommal csatlakozik. Ez az egyik legnagyobb közlekedéssel és környezetvédelemmel kapcsolatos kampány Európában. A program fő célja a környezetbarát közlekedés népszerűsítése.

Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referenstől megtudtuk, hogy Dél-Komáromban szeptember 21-én, szerdán, reggel 9 órától tartják a központi rendezvényt a Rüdiger tó partján.

– A nap folyamán az óvodásokat, és az általános iskolásokat várjuk szeretettel, hiszen számos érdekes programmal készültünk számukra – tájékoztatott Havran-Tóth Bernadett.

Meghirdettük többek közt a Minél többen biciklivel, rollerrel az iskolába! versenyt. Ezzel a kerékpáros és rolleres közlekedést szeretnénk népszerűsíteni az általános iskolások és a gimnazisták között. Akik részt szeretnének venni, azok szeptember 16-tól szeptember 22-ig, az európai mobilitási héten, 5 napon keresztül kerékpárral és / vagy rollerrel menjenek iskolába. A résztvevők között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Ugyanígy meghirdettük a Legeredményesebb Autómentes Iskolák versenyét, a jól teljesítő iskolák értékes jutalomban részesülnek, roller- és kerékpártárolót nyerhetnek.

További kapcsolódó program, hogy a (Dél-)Komáromi Rendőrkapitányság a héten Hogyan közlekedj biztonságosan kerékpárral / rollerrel a városban? címmel előadássorozattal készül a diákok számára. Szeptember 22-én pedig 7.30-tól bringás reggelit tartanak a Jókai téren, valamint a Mártírok útja – Bem utca sarkán, továbbá Szőnyben, a Hősök terén és Koppánymonostoron az óvoda környékén is. Az iskolába, munkába kerékpárral közlekedőket péksüteménnyel, gyümölccsel várják a szervezők.