Sport 2017. 06. 02.

Az ovisok közt a Kistáltos, a kisiskolások közt pedig a Feszty lett a legjobb

Hat éve örvend töretlen népszerűségnek az ovifloorball Dél-Komáromban. A legkisebbeknek minden esztendőben tornát tartanak, nem volt ez másképp május 30-án sem. A csarnokban az óvodások mellett a kisiskolások is összecsaptak.

Az óvodások között a Kistáltos, a kisiskolások között pedig a Feszty érdemelte ki a bajnoki címet. A díjakat dr. Molnár Attila polgármester adta át.

Idén három óvodából összesen 30 kis sportoló érkezett az eseményre, illetve további floorballos kisdiákok a Fesztyből, a Petőfiből és a Bozsikból.

– Az óvodások 10 percig játszottak kiskapura négy-négy ellen. Két éve már nem csak őket látjuk vendégül, hanem azokat a kisiskolásokat is, akik folytatják a floorballt. Ők 12 perces meccseket vívtak három-három ellen. A floorballt 6 évesen érdemes elkezdeni, a gyerekek ekkor válnak elég erőssé és magassá, hogy az ütőt biztonságosan tudják használni – mondta el László Péter edző.

A tornáról senki nem távozott üres kézzel, az érmeket és kupákat dr. Molnár Attila polgármester adta át.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az SZPK részéről az ovifloorball kupát. Komáromban a labdás csapatsportok közül a floorball az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb. A férfi felnőtt csapat magyar kupagyőztes lett, de bajnoki döntőt vívtak a fiúk és a lányok is. Emellett rengeteg játékosuk szerepel a válogatottban. Az ovifloorball kupán nem az eredmény az elsődleges, hanem az egészséges életmódra nevelés és a mozgás fontosságának hangsúlyozása. Ráadásul a gyerekek azt is megtapasztalhatják, hogy hová lehet fejlődni – vélekedett a városvezető, aki hozzátette, az önkormányzat a továbbiakban is minden támogatást megad az SZPK-nak.

 

 

Szólj hozzá!