Videó 2020. 02. 18.

Csípős számot dobott ki a választások előtt Jakuza Ritual, a felvidéki rapper

(Figyelem, a videóklip trágár szavakat tartalmaz!)

Jócskán odaszólt Szlovákia politikai vezetőinek közel két héttel a választások előtt Jakuza Ritual, a gútai rapper. Oldaltól és pártoktól függetlenül kap mindenki hideget és meleget Hamutál című új dalában. A klip megjelenésével kapcsolatban felkerestük a felvidéki rappert, hogy pár szóban meséljen a dal és a klip születéséről.

A szám elején egyértelműen állást foglaltál, miszerint nem tartozol egyik oldalhoz sem, hiszen mindenki „megkapja a magáét” a dalban. Hirtelen felindulásból született meg, vagy régebb óta tervezted egy, a politikusoknak címzett, beszólogatós szám kiadását?

„Is-is. Az első verze az elmúlt egy év történéseiből, dühből és hirtelen felindulásból íródott meg. Egyébként nem vagyok a káromkodás híve, de úgy érzem, itt most helye volt, hogy kellőképp ki tudjam fejezni az érzéseimet. A második verzében pedig már inkább általánosságban beszélek és erős képekkel próbálom bemutatni az egyszerű felvidéki srác és a politikusok közti különbséget. Próbálok az emberekhez szólni, hogy azonosulni tudjanak a szöveggel és magukra ismerjenek benne. Az elsődleges célom az elgondolkodtatás volt, nem az, hogy megmondjam, ki kire szavazzon” – mondta Jakuza Ritual.

A gútai rappertől azt is megtudtuk, hogy várhatunk még tőle a közeljövőben hasonló tematikájú számokat, de lazább hangvételű dalokon is dolgozik: „Politikával foglalkozó számokat már nem tervezek készíteni, társadalmi problémákról viszont ezután is fogok szövegelni. Ilyen lesz a jelenleg még készülő Felvidéki Nyomor című számom, melynek már a címe is elég beszédes. Utána viszont kicsit lazítunk és pár viccesebb, szórakoztató dal jön majd a nyárra” – tette hozzá.

A Hamutál című számhoz készített videóklip készítésében ismét oroszlánrészt vállalt a komáromi Csonka Andreas, akivel nagyszerű kapcsolatot ápol a gútai Jakuza: „Andreas régi barátom és folyton inspirál engem. Az Ellenállás című dalomhoz készített videóklipem óta gyártásvezetőként segítem munkáit, melyek a 3Stars Pictures név alatt készülnek. Számos videóklipet leforgattunk már közösen más előadóknak is, nagyon jól tudunk együtt dolgozni, így nem árulok nagy titkot azzal, hogy a soron következő klipjeimet is ő fogja készíteni.”

Jakuza Ritual végezetül jövőbeli terveibe is beavatott minket: „Folyamatosan kerülnek fel az új számok a digitális platformokra, Spotify-ra, Apple Music-ra és a Deezer-re, mikorra pedig a végére érünk, kézzel fogható formában, lemezként is megjelentetjük majd azokat. A lemez a FEL! címet fogja viselni, ami egyebek mellett Felvidékre is utal. Valamennyi dalhoz pedig klip is fog készülni” – zárta a gútai rapper.