Sport Dél-komárom 2023. 02. 09.

Dél-Komárom aratott a floorball diákolimpián

A városban immár harmadszor rendezték meg a Kispályás Floorball Diákolimpia országos döntőjét. A háromnapos neves rangadón közel 100 iskolai csapat vett részt hat korcsoportban. Az esemény ideje alatt mintegy 200 mérkőzést szurkolhatott végig a közönség. Dél-Komáromot a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola, valamint a Kultsár Szakközépiskola és Jókai Mór Gimnázium képviselték.

A Szent Imre Általános Iskola új sportcsarnokában elsőként Tóth Imre a Magyar Diáksport Szövetség Floorball Albizottságának elnöke és dr. Molnár Attila polgármester köszöntötte a sportolókat.

-Komárom a floorball fellegvára! Büszke vagyok rá, hogy csapataink mind egyesületi, mind pedig iskolai szinten is a top három magyar klub között vannak. Számos válogatott játékos is játszik nálunk. A felnőtt férfi csapatunk harmadik szezon óta sikerrel képviseli városunkat a nemzetközi bajnokságban. Női U19-es válogatottunk a középmezőnyben végzett a lengyel VB-n. Szintén nagy büszkeség, hogy játékosaink közül négyen, Borbély Bence, Dikácz Juvenál, Kiss Csaba és Jenei Péter, a madridi U19 VB selejtezőn is kint lehettek a válogatottal – nyilatkozta Galambos Tamás, az SZPK egyesület elnöke.

A Kispályás Floorball Diákolimpia döntőjében a dél-komáromi Jókai Gimnázium két aranyat és két ezüstöt, a Bozsik két aranyat, egy ezüstöt, míg a Kultsár Szakközép egy ezüstérmet szerzett.

A középiskolák közül a Jókai, az általános iskolák közül pedig a Bozsik Iskola érdemelte ki a legjobb csapat kitüntető címet.