Mix Dél-komárom 2022. 03. 28.

Dél-Komárom egyre zöldebb!

Nemrég adtunk hírt róla, hogy a település részt vesz a Zöld Busz programban, azonban alábbi cikkünkből kiderül, nem ez az egyetlen környezetvédelmi célú akció a városban!

Nemrég, a víz világnapja alkalmából szervezett hulladékgyűjtő akciót a Komárom-Esztergom Megyei Horgászok Szövetsége. Az önkéntesek ezúttal több dunai partszakaszt szabadítottak meg az odakerült illegális hulladéktól.

A szemétszedésben nem csupán az egyesület tagjai, de a Feszty és a Bozsik iskola diákjai is részt vettek. Az előbbiek a Csillagerőd és a Bocska tó, míg az utóbbiak a szőnyi vasút és a MOL környékén tevékenykedtek. Munkájukat civil egyesületek is segítették. A kesztyűket, a zsákokat és a segédeszközöket a Városgazda Kft. biztosította, amely egyben az összegyűlt hulladékot elszállítását is elvégezte.

Néhány nappal ezelőtt a KÖSZ is szemétszedést szervezett a településen. Március 20-án több, mint 14 köbméter hulladéktól tisztították meg a Concó torkolatát, valamint a Tej-hegyet a sertésteleptől, a Magasparton át egészen a fenyves buszfordulóig. A több mint 70 fő részvételével zajló zöld akció végén 5 hordókukát helyeztek ki a megtisztított területre.

A fenti zöldítésekkel szinte egy időben nagyszabású fásítási program is kezdődött Dél-Komáromban. Juhász Márton főkertésztől megtudtuk, hogy az elöregedett, ezért cserére ítélt mintegy 80 fa helyére közel 300 új fát helyeznek ki a napokban a szakemberek. A legjelentősebb méretű parkosítás helyszínei a Rüdiger-tó és környéke, valamint Koppánymonostor lesznek.

A következő zöld akcióra e hétvégén, szombaton 14 és 18 óra között kerül sor szintén a KÖSZ szervezésében. A fiatalok ezúttal Béla pusztán szedik a szemetet. Jelentkezni az esemény Facebook-oldalán lehet!