Sport 2020. 12. 11.

Demin Viktor a Komáromi Kajak-Kenu Klub új elnöke

December 8-án (kedd) Demin Viktor személyében megválasztották a Komáromi Kajak-Kenu Klub új elnökét. Az egykori válogatott sportoló Broczky Lászlót váltja a klub elnöki pozíciójában és megbízatása 5 évre szól.

Demin Viktor megbízatása 2021. január 1-jével veszi kezdetét a Komáromi Kajak-Kenu Klub elnökeként. A szlovák-, világ- és Európa-bajnok sportolót egyhangú döntéssel választották meg a (koronavírus miatt online megtartott) elnökszavazáson.

A frissen megválasztott elnök portálunknak is nyilatkozott: „Nagyon hálás feladatot kaptam, hiszen az előző vezetésnek is köszönhetően az egyesületünk jól prosperál. Rengeteg fiatal sportolónk van, naponta több mint 100 gyerek, fiatal és felnőtt jár ide, ezzel beragyogva a klub mindennapjait. Arra fogok törekedni, hogy ebben az új feladatkörben is segítsem az egyesületet úgy, ahogy azt aktív sportolóként tettem majdnem 2 évtizeden át. Nagyon biztos anyagi hátteret biztosít a városunk, a Szlovák Kajak-Kenu Szövetség, a Szlovák Olimpiai Bizottság és természetesen a szponzorok is, ezért úgy gondolom, hogy ehhez csak hozzátenni lehet. Igyekszem majd saját ötletek, projektek által bővíteni szolgáltatásaink széles skáláját, kiszolgálva az edzőket, szakembereket, szülőket a gyerekeket és a szponzorokat, ezáltal is minél inkább hatékonyabbá téve az egyesület operatív és stratégiai működését” – mondta Demin Viktor.

Demin Viktor jól ismert személy a komáromi kajak-kenu berkeiben, hiszen 2000 óta az egyesület tagja. A válogatott sportoló az ország legsikeresebb kajakosai közé tartozik, az elmúlt két évtizedben pedig nem csupán sportolói szempontból, de személyiségét tekintve is éretté vált a nagyobb feladatra.