Sport 2017. 12. 05.

Díszoklevelet kaptak a karatésok

A Pro Urbe-díjas Tempo Karate Sportegyesület kiemelkedően eredményes versenyzőit fogadta december elején dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester a Városházán. A csapat Albert Patrik személyében új világbajnokot köszöntött.

Egész évben sikeresen vették az akadályokat a Tempo Karate Sportegyesület versenyzői, akik minden versenyükről tucatnyi éremmel tértek haza. Legutóbb november végén remekeltek a 25. Hungarian Karate Kupán, ahol 12 ország (Szlovákia, Ukrajna, Románia, Horvátország, Finnország, Ausztria, Görögország, Bosznia, Oroszország, Grúzia, Belorusszia és Magyarország) versenyzői léptek tatamira. A megmérettetésen Pataki Bence második illetve ötödik helyezést ért el.

Az IJKA karate szövetség országos bajnokságán a Den Shin Dojo haladó barna-fekete öves versenyzői vettek részt. Albert Patrik katában és kumitében aranyérmet szerzett, a dobogó második fokára csapattársa, Mészáros Zsolt állhatott fel.

November elején pedig Kolozsváron rendezték meg a VII. fudokan világbajnokságot, valamint az ifi fudokan világkupát. A megmérettetésre négy kontinens 46 országának több mint 2000 versenyzője érkezett. A világkupáról Köteles Ákos (kata-kumite) ezüstérmet hozott, míg Rigla Regina Amarilla katában az 5., kumitében pedig a 2. helyet szerezte meg. A fudokan világbajnokságon Pataki Bence kumitében aranyérmes lett, Véber Éva szintén kumitében a 2. helyen végzett, míg Filep Ádám kumitében a 3. helyet vívta ki. Az Albert Patrik, Filep Ádám, Mészáros Zsolt összeállítású csapat katában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg tradicionális katában a 4. helyet szerezte meg.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, ma Magyarországon minden negyedik gyermek túlsúlyos, ezért is örül, hogy a karatésok időt és fáradságot nem kímélve edzenek, a versenyeken pedig kiválóan teljesítenek. A városvezető szót ejtett a következő évek jelentősebb, a sport területét érintő beruházásairól, így az új sportuszoda és a többfunkciós sportcsarnok megépítésének tervéről is.

Turi Bálint alpolgármester a sport közösségformáló erejét méltatta. Elmondta, fontos, hogy a legyenek olyan sportoló példaképek, akikre a többiek felnézhetnek, így olyan nemzedék nevelhető, amely életének a sport a fő mozgatórugója.

Filep Imre, a Tempo Karate SE vezetője hangsúlyozta, rendkívül büszke tanítványaira, és örül, hogy a városban egyre népszerűbb ez a küzdősport.