Régió 2016. 07. 29.

Drogériában is lehet csekket befizetni (HUN)

A Magyar Posta Zrt. a Rossmann Magyarország Kft.-vel együttműködve a gyorsabb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében csekkbefizető aákat állít üzembe 25 drogériában.

A Magyar Posta célja, hogy klasszikus termékeit – így a csekket is – a kor követelményeinek és az ügyféligényeknek megfelelően modernizálja.  Ennek jegyében az elmúlt másfél évben számos újítást vezetett be: QR-kódok jelentek meg a csekkeken, így ma már az iCsekk alkalmazás segítségével pillanatok alatt befizethetőek a csekkek; csekkbefizető aákat telepített a bevásárlóközpontokba és a forgalmasabb postákra; bevezette az ingyenes bankkártyás csekkbefizetést. A folyamat következő lépése, hogy a Rossmann-nal együttműködve 25 drogériába csekkbefizető aákat telepít, melyeken keresztül mind bankkártyával – kártyás vásárlási tranzakcióként – mind pedig készpénzzel befizethetőek a csekkek. Az ügyfelek így még több helyszínen és tágabb időintervallumban tudják elérni a csekkbefizetési szolgáltatást.

    1. július 29-től az alábbi Rossmann üzletekben érhető el a szolgáltatás:
1 1062 Budapest VI. Váci út 1-3.
2 1132 Budapest XIII. Béke tér 1-3.
3 1138 Budapest XIII. Gyöngyösi sétány 6.
4 1144 Budapest XIV. Rákosfalva park 3/c
5 1084 Budapest VIII. Rákóczi tér 7-9.
6 1191 Budapest XIX. Kossuth tér 2.
7 2225 Üllő Pesti út 100.

A telepítés folyamatos, várhatóan szeptember végére már mind a 25 kijelölt üzletben működnek az aák. A Rossmann célja: A Rossmann Magyarország Kft. értékesítési és marketingstratégiájával összhangban áll ez a drogériák közt egyedülálló szolgáltatás. A Drogérialánc az elmúlt években számos innovatív szolgáltatást és promóciót biztosított vásárlói számára. Ilyen például az online vásárlás bevezetése, melynek keretén belül a Rossmann Online drogériában a vásárlók több mint tízezer termék közül választhatnak, és a házhozszállítás mellett, megrendelt csomagjaikat már több ezer PostaPonton is átvehetik. A Rossmann bízik abban, hogy a csekkbefizető aákkal tovább bővíti azon szolgáltatásai körét, mellyel vásárlói kényelmét és elégedettségét szolgálja.

A drogériákban elhelyezett csekkbefizető aa használata egyszerű. Az Általános Szerződési Feltételek elfogadását követően be kell helyezni a csekkeket az aába, amely – a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkek esetében –  leolvassa a rajta szereplő adatokat. Amennyiben nem teljesen megszemélyesített vagy kézi kitöltésű csekket kíván az ügyfél befizetni, akkor a fizetendő összeget a képernyőn látható szám ikonok érintésével meg kell adni, majd a rögzített összeget jóváhagyni. Fontos tudni, hogy ebben az esetben a megbízás összegének az ügyfél által rögzített összeg minősül. Az összegek jóváhagyása után meg kell nyomni a fizetés ikont, majd bankkártyás fizetés esetén be kell helyezni a POS terminálba a bankkártyát. A fizetési tranzakció után az aa bizonylatot nyomtat, amely hitelesen igazolja a csekk befizetését. Készpénzes befizetés esetén az aa egy úgynevezett köztes bizonylatot nyomtat, ennek segítségével a pénztárnál tudják az ügyfelek kiegyenlíteni a csekk összegét.

Az aán keresztül egy fizetési művelettel 290.000 Ft értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok – ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében – a Magyar Posta Elszámoló Központjába kerülnek, majd a befizetett összeg fehér csekk esetén közvetlenül a számlakibocsátóhoz, sárga csekk esetén a számlakibocsátó számlavezető pénzintézetéhez.

A Magyar Posta tárgyalásokat folytat más kiskereskedelmi hálózattal is csekkbefizető aák kihelyezésére. A kiskereskedelmi hálózatokban elhelyezett csekkbefizető aáknál is használható a Posta Hűségkártya.

Névtelen

Magyar Posta Zrt.
Rossmann Magyarország Kft.