Város 2023. 02. 01.

Március elsejétől bezár a „kettesi kisposta”? – Petíciót is indítottak a döntés ellen

2020-tól kezdődően folyamatosan zárják be a kisebb postafiókokat Szlovákia-szerte, anyagi megfontolásból. Március elsejétől megszűnne sokunk kedvence, a kettes lakótelepen található „kisposta” is.

A bezárásokra azért van szükség a Szlovák Posta szerint, mivel évről-évre csökken azok száma, akik igénybe veszik a posta szolgáltatásait. Elmondásuk szerint a kisebb egységek fenntartása egész egszerűen nem éri meg. Olyan fiókokat szüntetnek meg, amelyek környékén a többi posta elegendő kapacitással és lefedettséggel rendelkezik.

2020-ban 9 postafiókot zártak be Szlovákiában, 2021-ben 99-et, 2022-ben pedig 35-öt. A 2021-es bezárásoknak esett áldozatul a Örsújfalusi postafiók is, hiába tiltakoztak ellene, hiába írt ellene petíciót a városrész képviselője.

Nos, az idei évben folytatódnak a bezárások. Február illetve március elsejétől számos postafiók szűnik meg országszerte. Szomorúan olvastuk a hírt, miszerint március elsejétől megszűnne a kettes lakótelepen, az Építők utcában található „kisposta” is. Ez a posta sokunk kedvence. Az alkalmazottak kedvesek, a kiszolgálás pedig gyors.

Sokunk kedvence, a „kettesi kisposta”

Komárom Városa írásban fordult a Szlovák Posta Rt. vezetéséhez a kettes lakótelepen található postafiók megmaradása érdekében.

Emellett pedig január 30-én petíció is indult a bezárása ellen, amelynek indítványozója EtheyKatz Tímea, mint magánszemély.

Az általa megfogalmazott petícióban arra kérik a Szlovák Postát Rt-t és Komárom városát is, hogy amennyiben nem hosszabbítható meg a bérleti szerződés az adott épület tulajdonosával, akkor kölcsönös megegyezéssel találjanak valamelyik II. lakótelepen levő, városi tulajdonú ingatlanban új helyiségeket a kisposta számára – írja a Ma7. Esetleg a régi helyére is visszaköltözhetne.

A petíciót február 15-ig bárki aláírhatja, aki már elmúlt 16 éves. Elektronikus formában megtalálható a Facebookon: Zachovanie pobočky Slovenskej pošty na ul. Budovateľskej v Komárne – Peticie.com, a kinyomtatott petíciós ívek pedig megtalálhatók a II. lakótelepen levő postán és a gyógyszertárban.