Régió 2016. 05. 23.

Szombaton is lehet állampapírt vásárolni a postákon (HU)

2016. május 21-től a legnagyobb magyarországi postákon már szombatonként is elérhetőek a Posta által közvetített befektetési termékek, így lehetőség nyílik állampapír vásárlásra is. A Posta az első olyan több száz értékesítési pontot üzemeltető társaság, amely szombatonként is végez állampapír-forgalmazást.

„A Kormány szándéka, hogy az állampolgároknak minél több lehetőségük legyen korszerű pénzügyi szolgáltatásokat és terméket igénybe venni. A hazai piacon az egyik legbiztonságosabb, és ennek köszönhetően az egyik legnépszerűbb befektetési formát az állampapírok jelentik. Éppen ezért jelentős lépés, hogy a Posta az állampapír értékesítését a legnagyobb hivatalokban szombatonként is elérhetővé teszi. A Posta állampapír-forgalmazási tevékenységével hozzájárul az államadósság devizaarányának csökkentéséhez és az államadóság finanszírozásához” – nyilatkozta Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

„A legtöbb pénzintézetben hétvégén nincs lehetőség a személyes ügyintézésre. A Magyar Posta a növekvő ügyféligényekre reagálva úgy döntött, hogy ismét megteremti annak lehetőségét, hogy szombatonként is lehessen a legnagyobb postákon befektetési ügyeket intézni, hiszen sok ügyfélnek hétköznap nincs ideje befektetéseinek kezelésére. A Posta által közvetített befektetési portfólió legnépszerűbb elemeit az állampapírok jelentik, a Postán keresztül elhelyezett állomány háromnegyedét teszik ki. Fontos tehát, hogy szombatonként is lehetőség nyílik a papíralapú állampapírok mellett, a dematerializált állampapírok forgalmazására, erre eddig még nem volt lehetőség a Postán.– nyilatkozta Szarka Zsolt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel, értékpapírszámlával jelenleg 46.000 ügyfél rendelkezik.

A Magyar Posta stratégiai célja, hogy megerősítse és minél szélesebb ügyfélkörben elérhetővé tegye a modern pénzügyi, pénzforgalmi termékeket. Ennek érdekében az elmúlt három évben megújította a postákon kínált pénzügyi portfóliót. Ennek eredményeként egyre több ügyfél intézi pénzügyeit – a csekkbefizetésen túl a folyószámlavezetést és befektetéseinek kezelését is – a postákon.

További részletek az alábbi linken olvashatók:

https://www.posta.hu/befektetesi_szolgaltatasok_mar_szombaton_is

Magyar Posta Zrt.