Város 2021. 02. 25.

Petíciót nyújtottak be az őrsújfalui posta bezárása ellen

Még január végén jelentette be a Szlovák Posta, hogy az idei évben összesen 100 postahelyet zár be. Minden jel szerint a megszűnő posták közül az egyik Komárom városrészében, Őrsújfalun található. Tiltakozásul rögtön petíciót indítottak a bezárás ellen.

A 2021-es évben összesen 80 „kis” postát, valamint további 20 olyan postahelyszínt szüntet meg a Szlovák Posta, amelyek környékén a többi posták elegendő kapacitással és lefedettséggel rendelkeznek – mondta még január végén a közlekedési minisztérium szóvivője, Ivan Rudolf.

A napokban Őrsújfalu városrészben olyan hír kezdett terjedni, miszerint a bezárásra ítélt postafiókok közül az egyik Komárom ezen városrészében található. A városrész képviselője, Molnár Marián rögtön petíciót kezdeményezett, melyben a postabezárás ellen tiltakoznak a lakosok. Rövid idő alatt több mint 800 aláírás jött össze, így Keszegh Béla polgármester továbbította a petíciót a Szlovák Posta központjába.

Molnár Marián a Komáromi Városi Televíziónak elmondta, hogy szívesen leülnek tárgyalni a Szlovák Posta és a közlekedésügyi szaktárca képviselőivel az őrsújfalui posta működéséről és a szolgáltatások további biztosításáról. Azonban hozzátette, „arról szó sem lehet, hogy a postát csak úgy bezárják a városrészben és semmi nem lesz helyette. Ilyen megoldást nem áll módunkban elfogadni.”

(forrás: Komáromi Városi Televízió, aktuality.sk)