Sport 2018. 02. 05.

Egy győzelem, egy vereség kosárlabdában

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a január 29 – február 4-ei hétről.

Kosárlabda

BK Levickí Patrioti – MBK Rieker Com-Therm Komárno 88:64 (43:35)
– Eurovia SBL 29.forduló – 
A komáromi csapat tovább folytatta gyenge sorozatát vendégként, szezonbeli 15. idegenbeli mérkőzésén elszenvedte 12. vereségét is. Habár az első negyed még kiegyenlített játékot hozott, a második játékrészben már elkezdte építeni előnyét a lévai csapat, végül pedig 8 pontos különbséggel mehettek a felek a félidőre. A folytatásban tovább nőtt a különbség a két csapat között, a „Patrióták” 19 pontosra is képesek voltak növelni előnyüket. Ekkor pedig már sejteni lehetett, hogy csupán egy kisebb csoda mentheti meg a komáromi csapatot a vereségtől. A csoda helyett az utolsó negyedben azonban csak a hazai kosarak jöttek, a végére pedig a lévai csapat előnye már tetemesre duzzadt. A komáromi csapatkapitány, Boban Tomič az egész csapatot a hátára véve próbálta meg a győzelem felé irányítani a csapatát. Habár teljesítményére nem lehet panasz (22 pont, 58%-os dobóátlag), egyedül ő sem tudott csodát tenni.

Tomič nem tudta megmenteni a komáromi csapatot a vereségtől (fotó: basketliga.sk)

Videó összefoglaló: 

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BC Prievidza hosszabbítás után: 80:78 (39:34)
– Eurovia SBL 30.forduló – 
Rendkívül izgalmas mérkőzést játszott a tabellán két pozícióval előrébb helyet foglaló Privigyével a hazai pályán játszó Komárom csapata. A vendégek számára jobban sikerült első negyed után (16:20) a hazaiak vissza tudtak vágni, s a labdalopásoknak és támadó lepattanóknak is nagyban köszönhetően a félidőre már 5 pontos előnnyel vonulhattak a komáromiak. A folytatásban azonban a hazai csapat által bemutatott rengeteg pontatlanság megbosszulta magát, az előny pedig hamar elszállt. Döntésre az utolsó játékrészben sem került sor. A mérkőzés negyedik felvonásában fej-fej mellett haladt a két csapat, az egész játékrész alatt csupán pár pont volt a különbség a két együttes között, egyszer egyik, másszor másik csapat javára. A negyedik negyed végét jelző dudaszót követően pedig 69:69-et mutatott az eredményjelző, ami után következhetett az 5 perces hosszabbítás. A ráadásban folytatódott az utolsó negyedben látott játék, még az utolsó fél percben is egyenlő pontszámmal álltak a csapatok. Komárom végül a három értékesített büntetőjével meg tudta szerezni a győzelmet a rangadón. A hazaiak legjobbja a 17 pontot és 18 lepattanót összegyűjtő Bowman volt.

Komárom továbbra is 6.helyen áll a tabellán. Mivel azonban Szvit gárdája a hetet dupla vereséggel zárta, a két csapat közötti különbség mindössze egy pontra csökkent. Az MBK Rieker következő mérkőzését a regnáló bajnok Inter ellen játssza február 7-én, Pozsonyban, ezt követően Szvit csapata látogat Komáromba február 10-én, ami könnyen egy fontos felvonása lehet az 5.helyért folytatott harcnak.

 Videó összefoglaló: