Mix 2018. 03. 26.

Egy zacskó chips miatt vezették ki a lelátóról a komáromi szurkolót

Sporteseményen ritkán látott jelenetek borzolták a kedélyeket a hétvégi Privigye – Komárom kosárlabdamérkőzésen. A biztonsági őrök ugyanis nem kis felhajtás közepette vezettek ki egy komáromi szurkolót a lelátóról. A szemtanúk elmondása alapján a kitessékelt társuknak az volt a bűne, hogy azt a chipset szerette volna elfogyasztani mérkőzés közben, amit előzőleg a stadionon kívül vásárolt meg.

A hétköznapinak korán sem mondható jelenetre március 24-én szombaton, nagyjából 7 óra magasságában kerülhetett sor a privigyei sportcsarnokban. Az MBK Rieker COM-Therm Komárno kosárlabdacsapata ugyanis ekkor mérkőzött meg az idei rájátszás negyeddöntőjének első meccsén a BC Prievidza gárdájával. A mérkőzés Privigye városában került megrendezésre, ahová több komáromi sportszerető is elkísérte a csapatot.

Így volt ezzel S.Sándor is, sok mindent azonban mégsem láthatott a mérkőzésből. Az első félidőt a sportcsarnokon kívül volt kénytelen tölteni, s habár a félidőben sikerült bejutnia a nézőtérre, nem sokáig élvezhette a többiek társaságát…..Nem sokkal azután, hogy Sándor elfoglalta helyét a lelátón, két biztonsági őr jelent meg mellette, akik egy rövid „csevej” után megragadták és szinte kivonszolták a helyiségből.

Az ok pedig egyszerre volt nevetséges és elképesztő: egy zacskó chips, amit Sándor még a sportcsarnokon kívül vásárolt meg.

 

A szünetben tapasztalt határozott fellépés azonban nem járt előzmények nélkül. Portálunk megkeresésére a komáromi csapat egyik törzsszurkolója, Kovács Zsolt mesélte el a részleteket: „Már a beléptetésnél problémák adódtak, hiszen a biztonsági őrök a motozás során kiszúrták szurkolótársunknál a sportcsarnokon kívül vásárolt zacskó chipset és ki akarták vele dobatni. Miután viszont a szabályzat semmi ilyet nem tilt, természetesen nem szerette volna csak úgy a kukába dobni. Ezt követően rendkívül agresszív módon vezették ki a csarnokból, ami után már vissza se engedték. Mi a félidőben mentünk ki hozzá. Ekkor jött oda az a privigyei szurkoló is, aki felajánlotta, hogy beviszi Sanyit, hiszen érvényes jegye volt a mérkőzésre. Ez azonban nem tartott sokáig. Hiába jutottunk be a nézőtérre, pár perc múlva már ott is termett néhány biztonsági őr. A többi pedig már látható a videón…..”

A sértettnek egyébként szintén sikerült filmre vennie a jelenetet:

 

„Próbáltuk minél többen lekamerázni a történteket, de az őrök állatok módjára próbálták kiütni a kezeinkből a telefonokat – tette hozzá Zsolt.

A BC Prievidza hivatalos közleményt még nem tett közzé az esettel kapcsolatban. Oldalukon viszont jelenleg is megtalálhatóak az ételre és italra vonatkozó szabályok:

 

A mérkőzést egyébként az MBK Rieker COM-Therm Komárno csapata nyerte, 78:71-re. A párharc március 28-án, szerdán folytatódik, ekkor viszont Komáromban csapnak majd össze a felek.