Város 2018. 01. 29.

Egyszerre három játszótérrel is gazdagodhat Komárom

Ebből kettő már biztos. A Pons Danubii EGTC csoportosulás közbenjárásával a következő két évben Észak- és Dél-Komáromban is megépül majd egy-egy egyedi tervezésű élmény és játékpark. Emellett Komárom lakosságát már hetek óta a LIDL nyereményjátéka tartja lázban, amely során a verseny lezárta után a legtöbb szavazattal rendelkező városok egy-egy játszótérrel gazdagodnak majd. 

A Pons Danubii EGTC csoportosulás településein, köztük Észak-és Dél-Komáromban is egyedi tervezésű játszóterek épülhetnek meg a következő két évben – áll a komaromhirado.hu cikkében.

A Cultplay elnevezésű pályázatnak köszönhetően összesen kilenc településen létesül játszótér a térségben. Észak-Komáromban, Gútán, Ógyallán, Vágsellyén és Érsekújvárban még 2018-ban, Dél-Komáromban, Tatán, Kisbéren, Oroszlányban pedig várhatóan 2019 első félévében készülhetnek el a tematikus parkok ” – mondta el a Helyi Híradóknak Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC társulás vezetője.

Minden egyes városban – Érsekújvár kivételével – egy másik város történelmi nevezetességét mintázó játszótér épül meg. Ezek mindegyike biztonságos, modern és interaktív játszótér lesz, biztonsági szőnyeggel és kerítéssel ellátva.

„Dél-Komáromban az észak-komáromi Öreg vár készül el egy interaktív játszótér formájában, melyet az önkormányzat a Jókai liget felújításával párhuzamosan épít meg. A fejlesztésre több mint 90 millió forintot nyert el a városvezetés. A beruházók minden esetben az adott települések, a Pons Danubii EGTC csupán összefogja a projektet – emelte ki Bara Zoltán.

A projektek megvalósítása február elsején indul és két éven keresztül tart majd.

Rég nem látott összefogással egy újabb játszótér épülhet

Komárom jelenleg nagyszerűen áll a LIDL üzletlánc játékában. A példa értékű összefogásnak köszönhetően városunk jelenleg vezeti kategóriáját. A sorozatban harmadik éve elindított nyereményjátékban az elmúlt két hét alatt már közel 40 000 szavazat érkezett Komáromra. S bár a város előnye jelentősnek mondható „riválisaival” szemben, a lelkesedés és szorgalom nem apadhat, mivel a verseny csupán február 28-án záródik. Így minden egyes nap és minden egyes szavazat számít.  (Szavazni a https://zihadielko.lidl.sk/ weboldalon keresztül lehet. A szavazásról és menetéről írt cikkünk pedig IDE kattintva érhető el.)

 

 

(Szia Komárom, komaromhirado.hu)