Mix Dél-komárom 2020. 11. 11.

Elkészült a „Zöld Komárom” internetes felület

Dél-Komárom önkormányzata a közelmúltban nyert pályázatot a „Klímabarát Komárom” projekt megvalósítására, melynek köszönhetően elkészülhetett a „Zöld Komárom” internetes felület. A színvonalas honlap a klímaváltozáshoz való alkalmazkodást és az ezzel kapcsolatos ismeretanyag átadását szolgálja.

 A pályázatból különféle szemléletformáló rendezvények, kvízek, work-shopok valósulnak meg, valamint kidolgozásra kerül a települési klímastratégia is – nyilatkozta Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referens, aki hozzátette, hogy a honlap létrejötte mellett a város közterületeire tájékoztató táblák is kihelyezésre kerültek a napokban. Ezek az információs felületek a városban zajlott és zajló fejlesztések helyszínén találhatók meg, a beruházásokról a klímaváltozás vonatkozásában adnak felvilágosítást.

weblapon a projekt fő céljának bemutatása mellett az érdeklődők a várost érintő aktuális környezetvédelmi tevékenységekről, eseményekről olvashatnak, a közérdekű információk menü alatt megtalálhatók a hulladékszállítási időpontok, az avarégetés szabályairól is tájékozódhatnak, emellett pedig számos érdekes kiadvány is fellehető a felületen.

Feltöltésre került több háromfordulós kvíz is, amelyről Havran-Tóth Bernadett elmondta, hogy az egyik a 16-24 éves korosztály részére, a másik pedig a 25 év feletti korosztály számára készült. A játékosok online tudják kitölteni a kérdéssort, akik közül miden tizedik résztvevő kisebb ajándékcsomagban részesül, illetve minden korcsoportban abszolút nyertest is hirdetnek majd, akiket nagyobb ajándékcsomaggal jutalmaznak.

weblap galériát is tartalmaz, melyben Komárom természeti csodáit, ritkaságszámba menő növény és állatvilágát csodálhatják meg.

(Forrás: komarom.hu)