Város 2016. 03. 10.

Ezt nézze meg! A TOP 5 hévízi látnivaló

Melyik az az 5 hévízi látnivaló, amiért érdemes a városba látogatnia, akkor is, ha csak pár napja van rá? Olvasson tovább és megtudja!

1. Az élet forrása
Tudta, hogy a 22 000 éves hévízi gyógytó ma is százezrek gyógyulását, rekreációját segíti? A kellemesen meleg, selymesen simogató vízben lebegve felszabadul a test és a lélek. A gyógytó világszinten is egyedülálló: a legnagyobb biológiailag aktív természetes termáltó, mely fürdésre alkalmas, nincs más olyan gyógyvíz, ahol állva fürdőzhetne, vize 72 órán belül teljesen kicserélődik, gyógyító és egészségmegőrző hatása bizonyított és elismert.

2. Vissza a múltba
A római kori romkert és katona sírja mellett néhány hónapja megnyílt a város történeti múzeuma, mely időszámításunk előtt 6 ezertől mutatja be számos lelettel a térség történelmét egészen a középkorig. A megtalált leletek nem csak annak bizonyítékai, hogy hévíz és környéke régóta lakott terület, hanem annak is, hogy a tavat már kétezer évvel ezelőtt is gyógyhelyként használták. A legérdekesebb lelet, annak a boszorkánynak hitt asszonynak a csontváza, akit a saját házában temettek el.

3. Gondos szakértőktől
A Hévízi Termelő Piac árusai már 5 éve kínálják termékeiket a belvárosban. Nem csak friss idényjellegű zöldséget, gyümölcsöt, de finomabbnál finomabb házi készítésű süteményeket, sajtkészítményeket, szörpöket, lekvárokat vagy savanyúságokat is vásárolhat a piacra betérő. Mindent megtalálhat mi szemnek-szájnak tetszetős. A finomságok mellett mesteremberek portékáit is megvásárolhatja az érdeklődő: kézműves szappan, kosarak, cserépedények, kovácsoltvasból vagy fából készült kézműves termékeket.

4. Energiavonalak mentén
Főként esténként érdemes kilátogatni Hévíz egregyi városrészére is, amely hangulatos borospincéiről ismert. Azt azonban kevesen tudják, hogy a pincesor végén található Árpád kori templom egy igazán különleges hely. A templom két energiavonal találkozásánál fekszik, melynek hatását a harangtoronyba felmászva kipróbálhatja. Délelőtti időszakban tenyerét a föld felé, délutáni időszakban pedig az ég felé tartva érzékelheti az energia áramlását.

5. Egy kis séta
Hévíz belvárosát különleges atmoszféra lengi körül. Az utcákat még az 1900-as évek elején épült mára már felújított épületek szegélyzik, melyek apartmanoknak és kávézóknak adnak helyet. A városközpontból könnyel elérhető a Tófürdő is, amelyhez vezető sétányt több száz éves platán fák árnyéka szegélyez. Ki ne szeretne ilyen gyönyörű környezetben, madárcsicsergés közepette megpihenni?

Ha éjszakára is maradna, adunk néhány szállástippet:

Relaxáljon Ön is a Hotel Aquamarin 34-38 °C meleg gyógyvizes medencéiben, szaunáiban… már 9 275 Ft-tól / fő / éj
Link: Hotel Aquamarin

Tavaszi ajándék pihenés a nagyszülőnek! Magyarország első 3 generációs családbarát hotelében, Hévíz szomszédságában.
Link: kolping.hotel.hu

Tavaszi felpezsdülés testnek és léleknek a hévízi NaturMed Hotel Carbona****superior –ban
Link: www.carbona.hu

DSC_0094 DSC_0482_1

Szólj hozzá!