Mix 2015. 09. 23.

Ebben rejlik a hévízi iszap titka

A hévízi gyógytó medrét mintegy 1-7 méter vastagon borítja iszap. Miben más és mitől különleges a hévízi iszap a többi gyógyiszappal szemben? Ha tovább olvas, megtudhatja!

A hévízi iszap a maga nemében páratlan a világon. A 20 %-ban szerves és 80 %-ban szervetlen anyagot tartalmazó iszap úgynevezett kevert iszap, amely átmenetet képez a tőzeges és vulkanikus iszapok között. A benne lévő rádiumsók, kénvegyületek és ásványi anyagok értékes gyógyhatást kölcsönöznek neki.  A sötétszürke színű, lágy állagú, növényi eredetű iszapot leginkább mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére alkalmas, de használják idült gyulladásos nőgyógyászati betegségeknél, és bizonyos bőrgyógyászati betegségeknél is. A szervezetbe jutva elősegíti és növeli az anyagcsere folyamatokat, a sejtműködést. Kiváló hőtartó – és rossz hőleadó – képessége miatt tartós meleg-hatást biztosít, így csökkenti az izmok görcsös állapotát, lazítja a kötőszövetet, vérbőséget okoz, segíti a keringést és fájdalomcsillapító.

DSC_9486

Az iszapos kezelések a Hévízi Tradicionális Kúra alap elemét képezik és elsősorban pakolás formájában használják: részleges, csak 1-1 végtag, vagy egyszerre több testtáj pakolásként. Sőt különféle kozmetikai termékek alapját is képezik, hiszen a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet, így kiválóan alkalmasak az arc, nyak és dekoltázs ránctalanítására. kúraszerű alkalmazás esetén pedig akár alakformálásra is használható.  Ha viszont teljesen természetes formájában szeretnénk használni, akkor érdemes a partközeli széleken taposni, vagy még kényelmesebben a speciálisan iszapfürdőzéshez kialakított „dagonyázót” igénybe venni.

Pontosan mit tartalmaz az iszap:

  • Ásványok közül: mészkő, kvarc, földpát, csillám, amfibol
  • Szervetlen anyagok közül: kalcium, nátrium, magnézium, szilícium, vas, alumínium, titán-szulfánt, hidrogén-karbonát, klorid és jodid vegyületek
  • Szerves anyagok közül: a víz alatt elkorhadt növényi anyagok maradékai, kovamoszatok vázai, kagylóhéj törmelékek

Bővebb információkért keresse kollégáinkat:

Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

www.heviz.hu

Hévízi szállástippjeink

A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!

Kíváncsi Hévíz másik arcára? Ahol a pihenés nemcsak a Gyógyvízről szól? Aktív kikapcsolódás is várja Önt két keréken, legyen az bicikli vagy Segway.

Aki minőségi, stílusos szállásra vágyik hotel szintű szolgáltatásokkal és berendezéssel, de ódzkodik a szállodák zajától és a tömegtől, annak kiváló választás a Piroska Villa.

 

Szólj hozzá!