Mix 2016. 03. 03.

Ezt tedd, hogy elkerüld a tavaszi fáradtságot!

Kora tavasszal Te is sokszor érzed magad fáradtak, bágyadtnak, aluszékonynak, ahelyett hogy az ébredő természet hatására felpezsegnél? Íme, néhány tanács, hogyan kerüld el legkönnyebben a tavaszi fáradtságot.

Napfény és mozgás! A téli szürke napokban kevesebb napfény éri a szervezetet, ezért szerotonin hiány lép fel a szervezetben. (A szerotonin fontos szerepet játszik, a testhőmérséklet, hangulat, alvás, étvágy szabályozásában). Ez a napsütés hatására csak lassan termelődik, ezért Te is használj ki minden alkalmat, hogy kiszabadulhass a fénybe! A kint létet érdemes mozgással is összekötni.
TIPP! Vedd fel Hévízen a tavasz ritmusát: ússz szabad ég alatt a tóban, bringázz a környék kerékpáros útjaink, vagy túrázz a kijelölt útvonalakon.

Egyél igyál okosan! Változtass étkezési szokásaidon. A zsírosabb, kalóriában gazdag ételek helyett egyél több vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét, tejtermékeket, naponta többször, kis mennyiségben. Fogyassz sok folyadékot, hogy kellő mértékben hidratáld a szervezeted. Kiegészítheted az ételeidet magvakkal, csírákkal, hiszen ezek is segítenek abban, hogy feltöltsd az energiakészleteidet. Kerüld az ízfokozókat, vegyszerrel kezelt élelmiszereket!
TIPP! A Hévízi Termelői Piacon kiváló minőségű, ellenőrzött, helyi termelőktől származó termékeket vásárolhatsz.

Slow down! Lehet, hogy a téli lassúság és sötétség után és a fáradtság miatt arra vágynál, hogy felgyorsuljanak az események. De, arra vigyázz, nehogy túlságosan felpörögj! Iktass be minden napra magadnak legalább fél órát, amikor magadra figyelsz. Jógázz, meditálj, fürdőzz, szaunázz, menj el masszázsra.
TIPP! Próbáld ki a hévízi szolgáltatók kínálatát, hiszen itt szakemberek értő kezei között pihenhetsz és készülhetsz fel a tavaszra!

Még több infó a feltöltődéshez itt: www.heviz.hu 

Mai szállástippünk: Kolping Hotel**** Spa & Family Resort
Hozzuk ki együtt a legtöbbet a családbarát pihenésből!

DSC_9591

Szólj hozzá!