Sport Dél-komárom 2018. 06. 19.

Focifarsang Dél-Komáromban

Persze nem valódi bált tartottak a Városházán így a nyár elején, de mégis ünnepléstől volt hangos a díszterem hétfő délután, mikor az NB III-ba frissen feljutott gárdát köszöntötte dr. Molnár Attila polgármester és az Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőségének több tagja is. Bozsik Péter vezetőedző fiai igencsak rászolgáltak az elismerésre.

Dr. Molnár Attila köszöntőjében hangsúlyozta, a városvezetés kiemelt figyelemben részesíti a komáromi sportéletet, amely jelenleg közel 300 millió forint működési célú támogatásból gazdálkodik. Ugyanakkor, ha tekintetbe vesszük, hogy ez az összeg Komárom költségvetésének 5-6 %-át teszi ki, illetve, hogy a település több olimpikont, hazai-, Európa- és világbajnokot is adott már az országnak, akkor látszik, hogy az anyagi ráfordítás megéri az áldozatot. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Dél-Komárom 20.000-es lélekszámához képest kiemelkedően sokan, több mint 1000-en sportolnak a KVSE berkein belül, ennek pedig több mint 70 %-a gyermek, akkor még kedvezőbb a kép.

– Az Aranycsapat tagjának, Czibor Zoltán olimpiai arany- és világbajnoki ezüstérmes komáromi futballistának a neve kötelez minket – hangsúlyozta dr. Molnár Attila, majd hozzátette, az önkormányzat középtávú terveiben a városi sporttelep lelátójának korszerűsítése, egy sportuszoda és egy multifunkcionális csarnok megépítése is szerepel.

– Ne feledjétek, ti mindannyian példaképek vagytok! Sikeres NB III-as szereplést kívánok! Hajrá Komárom! – zárta a gondolatait a polgármester.

Az érem és kupaátadón részt vett továbbá Beigelbeck Attila, a KVSE elnöke, Khéner László, az MLSZ megyei elnöke, dr. Kancz Csaba, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, Horváth Gyula, az MLSZ megyei elnökségének tagja, valamint Neuvirth Imre, a sportlétesítmények fenntartásáért felelős Városgazda Kft. ügyvezetője is.