Város 2017. 07. 18.

Folytatódni fog az Újvár tetőszerkezetének felújítása

Folytatódhat az Újvárban található kaszárnyaépület tetőszerkezetének felújítása – írja Bastrnák Tibor országgyűlési képviselő a FB-oldalán. – Európa egyik leghosszabb tetőszerkezetét tavaly februárra újították föl, azonban nem teljes hosszában. Pénzhiány miatt  a két széle megmaradt a régi állapotban. Így 610 méterből összesen 410 méter szépült meg.

A tető két szélének felújítására adott be tavasszal pályázatot a Városi Művelődési Központ a Kulturális Minisztériumhoz, mely többek között az épített kulturális örökség megőrzésére, felújítására irányul. A kérvényt 570 ezer eurós állami támogatásra adták be.

A pályázat Bastrnák Tibor munkájának köszönhetően most sikeres lett. “Hogy pontosan mekkora összeget sikerült szerezni, az majd a napokban derül ki – mondta el kérdésünkre a képviselő. – De az biztos, hogy egy nagyobb összegről van szó, amelynek segítségével a közeljövőben folytatódhatnak az egyébként igen költséges munkálatok. Külön köszönet illeti Rigó Konrád államtitkár urat, aki ugyancsak segített nekem az ügyben. Komárom, a Hid pártnak köszönhetően is, tovább gyarapszik és örülök, hogy az egyik büszkeségünk támogatást kap.”

Nézze meg fotógalériánkat Európa egyik legnagyobb tetőszerkezetéről!

Szólj hozzá!