Sport 2018. 02. 12.

Fontos győzelmek kosárban, a röplabdások hozták a kötelezőt

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a február 5 – február 11-ei hétről.

Kosárlabda

BK Inter Bratislava – MBK Rieker Com-Therm Komárno 81:84 (35:33)
– Eurovia SBL 31.forduló – 
Javított idegenbeli mérkőzéseinek gyenge mérlegén a komáromi csapat. Ráadásul nem is akármelyik csapat ellen sikerült ez, hiszen azt az Intert verte meg a szerdai mérkőzésen, aki a szezonban ezelőtt mindössze egyszer maradt csak alul hazai pályán. A mérkőzés első fele kiegyenlített játékot hozott, s habár a hazai Inter egy alkalommal 11 pontosra tudta növelni előnyét, az első félidő végére Komáromnak sikerült 2 pontosra csökkentenie hátrányát. A folytatásban a hazai csapat tovább tudta építeni előnyét. A harmadik negyedben főleg Vlahovič és Rančík játékának köszönhetően már 8 pontos volt a hazaiak előnye, aminek következtében valószínűleg nem sokan fogadtak volna ekkor még komáromi győzelemre. Az utolsó 10 percre azonban új erőre kapott a vendégként pályára lépő Komárom, a pontos dobásoknak köszönhetően pedig folyamatosan csökkenteni tudták hátrányukat, míg végül 2 és fél perccel a mérkőzés vége előtt a vezetést is sikerült megszerezni. A végjáték igazán izgalmas pillanatokat hozott, a két csapat felváltva jutott pár pontos előnyhöz. A döntő pillanatokban azonban a piros-fehérek teljesítettek jobban, így egy igencsak értékes győzelemmel távozhattak a fővárosból. A csapat legjobbjai a 18 pontig és 5 gólpasszig jutó Tomič, a 17 pontos Djordjevič, valamint Bowman volt, aki dupla-duplája (11 pont, 10 lepattanó) mellett rendkívül fontos 3 pontost jegyzett a mérkőzés utolsó percében.

Komáromi öröm Bowman értékesített 3 pontosa után (fotó: basketliga.sk)

A teljes mérkőzés megtekinthető itt:

MBK Rieker Com-Therm Komárno – Iskra Svit 97:69 (37:34) 
– Eurovia SBL 32.forduló – 
A hétközi rangadó után a szombati nap következhetett egy újabb izgalmasnak ígérkező mérkőzés, Komárom ugyanis a tabellán mindössze egy ponttal előtte lévő Szvit gárdáját fogadta. A mérkőzés kezdete ennek megfelelően is alakult. A találkozó első negyedében a vendégek domináltak. A hazaiak csak a játékrész végére rázódtak bele a meccsbe, ám végül így is sikerült 1 pontosra csökkenteni a hátrányt. A folytatásban maradt a kiegyenlített játék, amelynek köszönhetően a nagyszünetre csak 3 pont volt a két csapat közötti különbség, ám ekkor már Komárom javára. A harmadik negyed ezzel szemben viszont teljesen más játékot hozott. Minden bizonnyal jót tett a hazaiaknak a szünet, hiszen a folytatásban komáromi oldalról egymást követték a jobbnál jobb meglátások és pontos kosarak. Szvit csapata nem tudta tartani a lépést ellenfelével, így a negyed végére tulajdonképp már el is dőlt a meccs, 23 ponttal vezetett Komárom. A hazaiak az utolsó játékrész elején pedig egyértelműsítették, hogy a mérkőzésen már nem jut diadal a vendégeknek, a fennmaradó játékidő pedig innentől kezdve már csak formalitás volt. A komáromiak legjobbja Tomič (21 pont, 9 gólpassz) volt. Mellette nagyszerű (és mondhatni váratlan) teljesítménnyel rukkolt elő Vojtek (17 pont, 70%-os dobóátlag, 8 lepattanó). Bowman pedig a tőle már lassan megszokottá vált dupla-duplájával (14 pont, 13 lepattanó) vetette észre magát.

Vojtek nagyszerű teljesítményt mutatott be Szvit ellen (fotó: K.Scholtz)

Videó összefoglaló:

A kettős győzelemnek köszönhetően Komárom jelenleg holtversenyben áll Szvit csapatával a tabella 5.helyén. A bajnokságban azonban most egy kéthetes pihenő következik, amely után március 3-án a pozsonyi Karlovkat fogadja hazai pályán Komárom.

Röplabda

ŠVK Tatran Banská Bystrica – VK Spartak UJS Komárno
0:3 (13:25, 16:25, 20:25)
0:3 (14:25, 19:25, 13:25)
– szlovák másodosztály 17.forduló – 
Az egy hetes extra pihenőt követően a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Besztercebánya csapatához látogatott el a komáromi csapat, ahol végül magabiztos győzelmet sikerült aratniuk. Már a párharc első meccsének elején határozott játékot mutatott be Komárom, amely a harmadik játékrész végéig is kitartott. A hazaiak a második mérkőzésen sem találták az orvosságot Spartak játékára, így könnyed vendégsiker lett a két csapat összecsapásának eredménye. Komárom jelenleg a 3.helyen áll a másodosztály tabelláján, következő mérkőzését február 17-én játssza hazai pályán COP Volley Trenčín „B” csapata ellen.