Podcast 2023. 06. 26.

Elindult a GHSat CanSat csapata Granadába

A Selye János Gimnázium fiatal hatos fogata ma Granadába utazik. 200 diák közt mérik össze tudásukat az Európai Űrügynökség versenyén – Szlovákiából egyedüliként.

Hajnalban elindult a GHSat CanSat csapata a Selye gimi elől busszal. Bécsből Malagába repülnek, majd ismét busszal érkeznek a verseny helyszínére, Granadába. Az egykoron mórok által lakott történelmi régió idén az Európai Űrügynökség legnagyobb tudományos diákversenyének, a European CanSat Competition 2023-nak ad majd helyet június 26. és 30. között, ahol 26 ország több mint 200 diákja méretteti meg magát és küldik fel az általuk saját kezűleg készített űrszondákat.

Már mindannyian nagyon várjuk a versenyt. A csapat tagjaiban van egy egészséges izgatottság is, hiszen még sosem volt ilyenben részünk. A verseny során folyamatosan frissítjük közösségi oldalainkat (Facebook, Instagram, Twitter, Flickr), hogy senki se maradjon le a legfontosabb hírekről.”

Hajrá fiúk!

A fiatal tehetséges űrtechnikus-jelöltekkel – Molnár Ferenc, Doncs Zsombor, Ferenczi Bence, Dóczé Dávid, Juhász Barnabás és Szabó Bence – egy hónapja beszélgettünk. Az interjú meghallgatható a Spotify, az Apple podcast es a Google podcast Szia Podcast csatornáin is.