Mix 2015. 09. 25.

Gyógyultan távoztam

Több éve gyötört már a sok ülő munkától kialakult derékfájás ezért amikor a Hévízi Tradicionális Kúráról olvasva elhatároztam, hogy kipróbálom: tényleg hónapokra megszabadít-e a problémáimtól.

A Hévízi Tradicionális Kúráról megtudtam, hogy alapja a gyógyvíz és hatékonyságát több orvosi kutatás is bizonyítja. Érkezésem napjára időzítettem az első orvosi vizsgálatot, amelynek során a doktornő megvizsgált, kikérdezett és felírta a szükséges kezeléseket: fürdőzés gyógyvízben, masszázs, gyógytorna, valamint súlyfürdő. Ezek a kezelések egyébként mind a Hévízi Tradicionális Kúra elemei közé tartoznak. Mindegyikből 15-15 alkalmat írtak fel. Szerencsémre sikerült a kezeléseket késő délelőttre igazítani, így jutott időm reggel korán is megmártózni, majd délután hosszú pihenő után újabb fürdés során élvezni a gyógytó áldásos hatásait.

Súlyfürdő kezelés esetén azt tanácsolják, hogy jobb, ha a kezelések előtt is fürdőzünk, hogy az izmok kellően még a nyújtás előtt ellazuljanak a 34-36°C-os vízben. Így is tettem, főként, hogy a napi első kezelésem a súlyfürdő volt, ami előtt mindig legalább 20 percet mártóztam a meleg vízben. A kezelés lényege, hogy a nyaknál vagy a karok alatt függesztve ’lóg” a páciens a medencében, miközben súlyokat helyeznek rá – orvosi utasítástól függően. Ezzel a lógató-nyújtó módszerrel a nyomás alatt álló porckorongok és ideggyökök felszabadulnak, az izomgörcsök oldódnak. A kezelés a látszat ellenére kellemes és fájdalommentes.

DSC_9523

A gyógytorna során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a deréktáji és csigolya melletti izmokat megerősítsük, és megnyújtsuk. Ugyanis a sok ülés egyik káros következménye az, hogy ezek az izmok görcsös, feszült állapotba kerülnek. Egyéni tornára jártam, ami azt jelenti, hogy a gyógytornász csak velem foglalkozik, és speciálisan egyénre szabott mozdulatsorokkal dolgozunk. Ezeket a gyakorlatokat remekül elsajátítottam a három hét alatt, így otthon is tovább tudtam folytatni a tornát.

A masszázskezelések után sokat beszélgettem a masszőrrel. Elmondta, a gyógymasszázs nem csak akkor hasznos, ha már problémába ütköztünk, hanem érdemes megelőzés céljából is, hetente-kéthetente masszázsra járni, hiszen a ’beteg’ területek gyógyítása mellett rengeteg pozitív hatást gyakorol az egészséges szervezetre is. Többek között megemeli a vérnyomást, fokozza a keringést, és az izmok anyagcseréjét és méregtelenít.

011

Mint minden kúra az én „Hévízi Tradicionális Kúrám” is a orvosi vizsgálattal zárult, melynek pozitív eredménye volt. A három hét során voltak nehezebb napok, amikor jobban elfáradtam, de így néhány hét elteltével kezdem igazán érezni a kezelések hatását: feltöltődtem, mozgékonyabb lettem, elmúltak a fájdalmaim. Naponta tornázom otthon is, megfogadtam a masszőr tanácsát és hetente szánok időt erre is. Jövőre biztosan visszatérek.

 

A hévízi kúrázási lehetőségekről itt kaptam információt:

Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
www.heviz.hu

Ezeket a hévízi szálláshelyeket bátran ajánlom:

A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!

Tradicionális hévízi gyógykúra – Orvosi konzultáció és 6 egészségmegőrző kezelés.

Aki minőségi, stílusos szállásra vágyik hotel szintű szolgáltatásokkal és berendezéssel, de ódzkodik a szállodák zajától és a tömegtől, annak kiváló választás a Piroska Villa.

 

Szólj hozzá!