Város 2015. 11. 24.

Gyűjtés a rászorulók számára

Ilyenkor, karácsony előtt sokan elajándékoznánk gyermekeink kinőtt, de még szép, használható ruháit, megunt játékait. Jó lenne megválni a szekrényünkben felhalmozódó fölösleges ruhaneműinktől, tárgyainktól is – kidobni sajnáljuk, mert még jó állapotban vannak. Igen ám, de kinek adjuk oda?

Nos, a Porte Polgári társulás immár harmadik éve szervez gyűjtést a rászorulók, a mélyszegénységben élők, a hontalanok és a nagycsaládosok számára. A gyűjtés célja, hogy a rászorulók átvészeljék a téli időszakot. A gyűjtésben segítenek: az egyházak gyülekezetei, nonprofit szervezetek, vállalkozók, magánszemélyek és most már a Városi Hivatal Szociális és Közigazgatási Főosztálya is. 

Ezért a Porte Polgári társulás mindenkit kér, hogy aki teheti, adományozza oda otthon fölöslegessé vált holmijait.

Leginkább női, férfi, gyermek téli öltözékre lenne szükség: ruhákra, melegítőkre, vízhatlan kabátokra, sapkákra, sálakra, kesztyűkre, zoknikra, cipőkre – csizmákra, stb. Ezen kívül szívesen fogadnak paplanokat, takarókat, hálózsákokat is; illetve a gyermekek számára játékokat és édességet is.

Nagyon kérik, a fenti holmikat kimosva, rendbe téve adják oda, ugyanis nincs tisztításra lehetőségük.

Ezen kívül a téli hónapokban meleg ételt is osztanak, hetente három alkalommal. (Tavaly 1500 adagot osztottak ki). Az ételt a Baptista és Református Gyülekezet, és a Charita Komárno készíti el.

Ezért alapélelmiszereket is gyűjtenek: riszt, tésztaféléket, sárgaborsót, szárazbabot, napraforgóolajat, kristálycukrot, húskonzerveket, pástétomokat, halkonzerveket, kekszeket, teákat és vitaminokat. 

Az adományokat előzetes telefonos egyeztetés alapján lehet átadni.
Telefon: 0908 313 600, 0905 565 216 (Észak-Komárom); 0949 791 136 (Őrsújfalu)

 

Szólj hozzá!