Sport Dél-komárom 2022. 12. 06.

Haláláig szerette a magyarokat: elhunyt a legendás Czibor Zoltán lánya

Az Aranycsapat legendás balszélsőjének, a dél-komáromi Czibor Zoltánnak lánya, Írisz Barcelonában szenderült jobblétre – írja a kemma.hu.

A szomorú hírt a testvér, ifj. Czibor Zoltán osztotta meg. Czibor Írisz 1951-ben Magyarországon született, nevét édesanyja után kapta. A Czibor család az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után hagyta el Magyarországot. A két és fél éves eltiltást követően Czibor Zoltán az FC Barcelonához igazolt, így a család a katalán fővárosban telepedett le.

Czibor Zoltán két nagyobbik lánya: Írisz és Erzsébet 2019. augusztusában részt vettek a Puskás Intézet kiállításmegnyitóján a dél-komáromi Monostori erődben

Amikor Dél-Komáromban járt, Írisz elmondta, soha nem gondolták azt, hogy ők bárkinél is többek lennének azért, mert ők Czibor Zoltán gyermekei. Hozzátette azonban, hogy emellett nagyon büszke az édesapjára és  büszke a magyarokra. 

A testvéreknek az eseményén az FC Barcelona egykori játékosa és a katalánok veteránklubjának elnöke, Ramón Alfonseda átadta a gránátvörös-kék egyesület ajándékát, Czibor Zoltán nevével ellátott FC Barcelona mezt. A megnyitón Czibor Írisz nyilatkozott a Puskás Intézetnek. Czibor Írisz 71 éves korában Barcelonában hunyt el.

(Forrás: kemma.hu)