Sport 2017. 06. 05.

Három kenus képviseli Komáromot a Junior Európa-bajnokságon

Hétvégén rendezték meg Pozsonyban a junior kajakosok és kenusok válogatóját az Európa-bajnokságra. A komáromi fiatal kenusok hatalmas sikert értek el: Koczkás Dávid egyéniben, három távon; C2-ben pedig a Zilizi Richárd- Banai-Tóth István, két távon képviseli Szlovákiát – és Komáromot – az EB-n, amelyre június 23-25-án kerül sor a szerb fővárosban, Belgrádban. 

Komáromból egyedül ők hárman jutottak ki a junior EB-re, ráadásul kenusként, amire eddig még nem volt példa városunkban.

Ráadásul Koczkás Dávid három távon állhat rajtvonalra, miután a válogató versenyen – 1000, 500 és 200 méteren is győzelmet aratott. Tette mindezt 17 évesen a 18 évesek között!

Koczkás Dávid három távon állhatott dobogóra a válogatón!

Kenu kettesben Zilizi Richárd és Banai-Tóth István képviseli majd belgrádi Junior Európa-bajnokságon Komáromot és Szlovákiát. Ők 1000 és 500 méteren versenyeznek majd.

Mindhármójuk edzője Dávid édesapja, Koczkás Olivér. „Rendkívül büszke vagyok a fiúkra – mondta el lapunknak. Ez a győzelem azért is fontos, mert a Komáromi Kajak-Kenu Klub egy kisebb klub, nem élvez akkora állami támogatást, mint például a Dukla. Ennek ellenére nem csupán Komáromot, hanem egész Szlovákiát mi fogjuk képviselni Belgrádban! Emellett szeretném megköszönni Tóth Árpád mesteredző odaadó munkáját, aki rengeteget segített a felkészülésben.

Kenu kettesben Zilizi Richárd és Banai-Tóth István képviseli majd belgrádi Junior Európa-bajnokságon Komáromot és Szlovákiát