Sport Dél-komárom 2018. 02. 15.

Hétvégén rendezik meg Komáromban a Floorball Final Four-t

A Floorball Magyar Kupa négyes döntőjét Komáromban rendezik meg a hétvégén. A végső győzelemre törő csapatok közül ráadásul 3 komáromi székhelyű (két férfi, egy női). Az elődöntőkre szombaton, a döntőkre vasárnap kerül majd sor a Városi Sportcsarnokban. 

„A férfi elődöntőknél az az érdekes helyzet állt elő, hogy az SZPK (Szőnyi Palánkdöngetők Köre) Komáromnak és a budapesti Phoenix csapatának is két-két gárdája jutott be” – mondta el a Helyi Híradóknak ifjabb Galambos Tamás. Az SZPK elnöke hozzátette: bízik benne, hogy kialakul az álomdöntő és két komáromi csapat küzdhet a kupáért.

A tavalyi döntőt az SZPK Komárom A csapata nyerte meg 3-2-re, legyőzve a Phoenix Fireball együttesét. A budapestiek a hétvégén így minden bizonnyal a tavalyi vereségért is vissza szeretnének majd vágni.

„Bízom benne, hogy hazai közönség előtt sikerül megőriznünk a kupagyőztes címünket. Nagy esély van az SZKP Komárom A és a Phoenix Fireball férfi döntőre, azonban az SZPK Komárom B OB II-es csapatát sem kell leírni, okozhatnak a fiúk meglepetést az esélyesebb budapestiek ellen. A nőknél is érdekes a helyzet, hiszen a mieink az elődöntőben egy ki-ki meccsen lépnek pályára az Eger ellen, de a végső győzelem sem kizárt. Ami biztos, hogy a hazai pálya mindhárom csapatunkat segítheti hétvégén” – emelte ki ifjabb Galambos Tamás.

A Floorball Magyar Kupa Final Four programja:

2018. február 17. (szombat – elődöntők)
11:00 női Neumann Pillangók (Budapest) – Phoenix Fireball (Budapest)
13:30 női SZPK Komárom – EVSI (Eger)
16:00 férfi Phoenix Fireball (Budapest) – SZPK Komárom B
18:00 férfi SZPK Komárom A – Phoenix Wizard (Budapest)

2018. február 18. (vasárnap – döntők)
15:00 Női döntő
18:00 Férfi döntő

(komaromhirado.hu)