Város 2021. 05. 07.

Hétvégén tömeges oltás lesz a komáromi kórházban

Hétvégén (május 8-9.) tömeges oltásra kerül sor a komáromi kórházban a város közreműködésével, amely során 2 ezer regisztrált kapja meg az oltóanyagot.

A hét folyamán is folyamatos volt az oltás, naponta 300-an kapták meg, így az egész hét folyamán 3500 oltásra kerül sor Komáromban. A komáromi kórház nagyon jól felszerelt és felkészült, így a jövőben is folytatni szeretné a nagyobb számú oltását az igénylőknek. Komáromban a hétvégén az egyik legnépszerűbb oltóanyaggal, a Pfizer vakcinával oltanak.

A tömeges oltás helyi koordinálásában a város segít, kordonokkal és szükség esetén mobil székekkel könnyítve a mozgást és a várakozást, a városi rendőrök felügyelik a folyamatot. Ugyancsak részt vállal a város az érkezők adatainak adminisztrálásában, hogy gördülékenyen menjen az érdeklődők oltása.

Miután pedig megtelt a 2000 hely a rendszerben a hétvégi oltásra és további 3813 regisztrált vár oltásra, az illetékesek feltett szándéka kiharcolni, hogy egy újabb tömeges oltással a várólistán szereplők is mihamarabb megkaphassák a vakcinát.

Előreláthatólag a jövő héten az oltások száma a munkanapokon is megduplázódik.

(Komárom Város Facebook oldal)