Város 2021. 02. 11.

Ismét tesztelést hoz magával a hétvége

A hét folyamán folyamatosan van lehetőség tesztelésre a kórházban, a közegészségügyi hivatalnál (RUVZ) és a Szent Valéria központban, de a hétvégén az önkormányzat újra további tesztelési lehetőséget biztosít. A megszokott módon ismét lehetőség nyílik a regisztrációra is.

Ahogy azt az előző hetekben már megszokhattuk, a hétvége a tömeges tesztelésé. Ez az előttünk álló hétvégén sem lesz másképp, Komárom városa február 13-14-ére ismét számos mintavételi helyszínt biztosít, ahol a lakosok COVID-19 antigén gyorsteszttel teszteltethetik magukat.

A hétvégén az alábbi komáromi helyszíneken és időpontokban teszteltethetjük magunkat:

A legutóbbi tömeges teszteléseken bevált módszer alapján most is lehetőség nyílik előre regisztrálni néhány mintavételi helyszínre és időpontokra. Ezt ezúttal is a kntest.sk weboldalon tehetjük meg.

Az önkormányzat emellett arra kéri a szülőket (óvodás, iskolás), tanítókat és tanárokat, hogy csak az iskolákban megnyíló regisztrációs helyeken vegyenek részt a tesztelésen. Ezek a helyek ugyanis külön az iskola működéséhez vannak igazítva. Az iskolákban történő regisztrációról a szülőknek az iskolák és óvodák pedagógusai adnak szívesen tájékoztatót.

Továbbá kérik a szülőket, hogy akinek a gyereke óvodába és iskolába megy, lehetőség szerint mindkét szülő (egy kötelező) menjen el a tesztre, ezzel védve az iskolák működését. Továbbá, hogy a regisztrációt vegye kötelező érvényűnek, kerüljék a több időpont foglalását és tartsák magukat a regisztrált időponthoz.

A várakozási időkről a hétvégén újra folyamatos lesz a tájékoztatás Komárom Facebook oldalán.

(Komárom Város Facebook oldal nyomán)