Mix 2019. 02. 27.

Ivan életét három hónap alatt megváltoztatta a Naturhouse

„A rendszeres látogatások rendkívül sokat segítettek abban, hogy ne adjam fel“ – állítja Ivan, aki 40 év fölött döntött úgy, hogy megteszi a szükséges lépést az egészséges élet felé. 

Minek a hatására látogatott el a Naturhouse étkezési tanácsadó központba?

Miután betöltöttem a 40 éves kort, azt mondtam magamnak, hogy most már ideje lenne tenni valamit magamért és az egészségemért. Már jó ideje nem voltam elégedett a testemmel, ám mikor a mérleg már 100 kg-ot mutatott, azt mondtam, ebből elég. 

Emlékszik, hogy zajlott az első konzultációja?

A központ táplálkozási tanácsadója érdeklődött magasságom, egészségügyi problémáim, étkezési szokásaim és a hasonló dolgok iránt. Majd jöhetett a mérlegelés. Ekkor derült ki, hogy 2 l víz- és 13 kg zsírfelesleggel rendelkezem. Megmérte a derékbőségemet és beállította az egész hetes étrendem.

Elkezdte követni a Naturhouse módszerét. Önnek mi tetszett benne a leginkább?

Legjobban azt kedveltem, hogy az ételek változatosak és nem olyan egyhangúak voltak, mint a klasszikus diétáknál. Csupán a péksüteményeket kellett elhagynom, helyettük a nagyszerű Fibroki toast-okat fogyasztottam. A táplálkozási tanácsadó minden héten új receptekkel látott el, melyeket nagyon kedveltem.

Milyen jelentősége volt Ön számára a heti konzultációnak?

Újabb és újabb motivációt adott, hogy folytassam. Otthon általában kimaradt a mérlegelés, ezt mindig meghagytam a Naturhouse-os konzultációkra. Továbbá az is motivált, hogy nem akartam magam kínos helyzetbe hozni a tanácsadó hölgy előtt. 

Milyen további változás állt be az étrendjében?

Nálam rögtön alkalmazni kellett néhány változást. Azelőtt nem ismertem a reggeli, tízórai és uzsonna fogalmát, ebédet is csak itt-ott fogyasztottam. A vacsorát azonban túlságosan is jól ismertem, volt, hogy akár a késői órákban, a TV mellett ettem. Próbálkoztam már ezt megelőzően is diétákkal, de végül egyikkel se jártam sikerrel. A Naturhouse módszer azonban valódi változás volt.

A cég termékeinek fogyasztása a Naturhouse módszer elengedhetetlen részét képezi. Hogy segített Önnek és mit kedvelt a leginkább?

Leginkább a Fibroki toastokat és az acidofilusz tejet szerettem, melyek kedvezően hatnak a bélflórára. Emellett mindennap fél órával reggeli előtt megittam egy-egy ampullával a Naturhouse termékéből, mely segített megszabadulni a testemben felhalmozódott víz- és zsírfeleslegtől.

Jelenleg is fogyaszt még Naturhouse termékeket?

Igen, ezeket a termékeket továbbra is fogyasztom. Úgy gondolom, nagyban köszönhetem ennek is, hogy 3 hónap alatt sikerült 20 kilót fogynom. 

Ha visszatekint az elmúlt hónapokra, hogy érzi, nehéz volt a fogyás?

Nem igazán. Számomra inkább a napi ötszöri étkezésre való átszokás volt a nehéz. Az évek során próbáltam már többféle diétát, bár mindig csak akkor, amikor már valami gyomorprobléma jelentkezett nálam. Ezért is döntöttem a szakemberekkel ellenőrzött fogyás mellett. 

Hogy érzi most magát?

Ég és föld a különbség. Teljesen más embernek érzem magam, javult az anyagcserém, eltűntek az egészségügyi problémáim. Elképesztő a különbség a hónapokkal ezelőtt hordott és a mostani nadrágjaim között.

Hogy tervezi, ezután is ellátogat majd a Naturhouse központba?

Tervezem, bár nem kimondottan azért, mert félnék, hogy visszahízom.Tudom, hogy ez nem történhet meg. Azonban folytatni szeretném a mérlegelést, hogy naprakész legyek a testemben található víz- és zsírfelesleggel kapcsolatban.  Emellett pedig továbbra is szeretném fogyasztani az étrendkiegészítő termékeket.