Kultúra 2017. 12. 12.

„Kedvenceid másképp” – 10 est, közkedvelt zenészekkel, új oldalukról

A Kedvenceid másképp névvel megkeresztelt rendezvénysorozat során közkedvelt magyarországi zenészek és előadók látogatnak majd el Komáromba, s mutatják meg egy teljesen új, eddig kevésbé ismert oldalukat – írja a hirek.sk

A Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja még 2014-ben indult, legfőbb célja pedig a feltörekvő előadók és zenekarok támogatása volt. Az eszme 2017 októberében nevet és arculatot váltva, most már Hangfoglaló Program (teljes nevén Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program) elnevezéssel viszi tovább ezt a törekvést, a magyarországi könnyűzene ösztönzése és népszerűsítése céljából. A komáromi Városi Művelődési Központ erre a programra adta be pályázatát és járt sikerrel, melynek köszönhetően városunkba nemcsak, hogy Magyarországon és határain túl is közkedvelt előadók fordulhatnak majd meg, de teljesen új oldalukkal is megismerkedhetnek a nézők.

(Kép: hirek.sk)

A rendezvénysorozat keretén belül összesen 10 est kerül majd megszervezésre, melyek egytől egyig a Tiszti pavilon dísztermében kapnak majd helyet. A 10 est fellépői közül 3 már ismert, a többiek neve csupán menet közben derül majd ki, ám az első három esemény fellépőinek névsorán végignézve jogosan bízhatunk a színvonalas előadásokban.

A Kedvenceid másképp rendezvénysorozat első három estjének fellépői:

A Kedvenceid másképp első fellépői a Heaven Street Sevenből és a Budapest Bárból is ismert Szűcs Krisztián, valamint a kortárs költő, Szálinger Balázs lesznek. Közös produkciójuk a Szűcsinger nevet kapta, amely keretén belül irodalommal és zenével egyaránt találkozhatunk majd. Az estre december 20-án, 18 órától kerül majd sor.

A rendezvénysorozat második estjének fellépői a Ladánybene 27 zenészei lesznek, akik „Csendes-ülős-elbeszélős koncert” címmel tartják meg műsorukat január 13-án, 19 órától.

Februárban pedig Vastag Gábor, valamint a Quimby zenekar frontembere, Kiss Tibor el városunkba. Közös projektjük az Aranyakkord nevet viseli majd, amit az eseményre ellátogatók február 1-jén 19 órától hallhatnak majd, szintén a Tiszti Pavilon dísztermében.

A rendezvény soron következő felvonásai várhatóan továbbra is havi rendszerességgel fognak megvalósulni. Az egyes koncertek belépőjegyeinek ára diákok számára 3 €, míg a felnőttjegy 5 € lesz, amelyeket a VMK-ban, illetve a helyszínen lehet majd megvásárolni.

(hirek.sk, Szia Komárom)