Turizmus Dél-komárom 2023. 02. 17.

Keresztül-kasul Komáromon az idegenvezetők világnapján

1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az idegenvezetők világnapja. 1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot.

A cél felkelteni a turisták, a helyiek, és a média figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára, illetve arra a törekvésükre, hogy segítsék az országimázs-teremtésért felelős turisztikai döntéshozók munkáját.

Dél-Komárom két programmal is készül az eseményre. Holnap, azaz február 18-án szombaton a helyi Tourinform iroda szervez tematikus túrát. A buszos városnézés alkalmával a komáromi erődrendszer két legnagyobb erődjét a Csillagerődöt és a Monostori erődöt tekinthetik meg a résztvevők, akik ezt követően Észak-Komárom belvárosában tesznek egy rövid sétát.

Jövő héten szombaton, azaz február 25-én pedig ingyenes vezetett bejáráson tekinthető meg a tavalyi nyitás előtt álló Brigetio Öröksége Látogatóközpont

Az érdeklődőket dr. Molnár Attila polgármester köszönti. Az épületet, valamint a tárlatot Számadó Emese, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója mutatja be. A vezetést kamarakiállítások, valamint dr. Gátfalvi-Delbó Gabriella régész és Pokornyi Gábor történész villámelőadásai színesítik. Regisztrálni a 06-34-344-697-es telefonszámon lehet. A vezetések 9, 11, 13 és 15 órakor indulnak.