Sport 2017. 12. 18.

Kettős győzelem röplabdában, kettős vereség kosárban: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a december 11 – december 17-ei hétről.

Kosárlabda

KB Košice – MBK Rieker COM-Therm Komárno 104:86 (52:39)
-Eurovia SBL 18.forduló-
A vendégként pályára lépő Komárom újabb vereségét szenvedte el vendégként a szlovák bajnokságban, ezúttal Kassa csapata ellen. A komáromiak szinte egy percre sem voltak meccsben a győzelemért, miután a támadás mellett a védekezésben sem jeleskedett a csapat. A vendégek játékát a kikényszerített dobások, kihagyott lehetőségek és a gyűrűről kipattanó labdák jellemezték, míg a „Bikák” végig fegyelmezett játékot és pontos dobásokat mutattak be a mérkőzésen. A MBK Komárom mindössze a meccs elején tudott csak vezetéshez jutni, ám a hazaiak hamar megfordította az eredményt. Ezek után fokozatosan építették előnyüket, ami a félidőre már magabiztos, 13 pontos különbséget eredményezett a két csapat között. A folytatást követően pedig már hamar meg is pecsételődött Komárom sorsa, miután nemhogy felzárkózni nem sikerült, de két perccel a második félidő megkezdése után már 20 pontos volt a hátrány. Az utolsó negyedre így már csak az volt a kérdés, hány pontos előnnyel nyeri a jelenleg 2.helyezett Kassa az éppen soron következő mérkőzését. A komáromi csapatból a legjobb teljesítményt Bowman (14 pont, 14 lepattanó), Tomič (17 pont, 5 gólpassz, 3 labdalopás) és Djordjevič (19 pont) nyújtották.

A kassai Stamenkovičot nem zavarta a védőfelszerelés, szerdai teljesítménye: 100%-os dobóátlag, 26 pont, 13 lepattanó (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója:

BK ARMEX Děčín – MBK Rieker COM-Therm Komárno 84:70 (45:28)
-Helios Alpe Adria Cup 5.forduló-
Nem mondhatni, hogy ideálisan sikerült az elmúlt hét a komáromi csapat számára. A hétközi Kassa elleni vereség után Csehországba látogatott a csapat, ahonnan szintén győzelem nélkül kellett távoznia. A szerdai mérkőzéshez hasonlóan a Děčín ellen is a gyenge dobóátlag volt jellemző a piros-fehérekre. Különös tekintettel a hárompontos próbálkozásokra, ahol 23 dobásból mindössze 4 darabot sikerült értékesítenie Komáromnak. Ennek megfelelően az első félidőben rendkívül kevés pontot szerezve és 17 pontos hátránnyal mehetett szünetre a komáromi együttes, ami már előrevetítette a mérkőzés végkimenetelét. Annak ellenére, hogy a harmadik játékrész végére már jobban összekapta magát városunk csapata, felzárkózni már nem tudott annyira, hogy veszélyeztesse a cseh csapat győzelmét. A csapat legjobbjai a jól megszokott páros, Tomič (20 pont, 6 lepattanó) és Bowman (11 pont, 12 lepattanó) voltak. Komárom ezzel az eredménnyel jelenleg a 3.helyet foglalja el a 4 csapatos csoportban. Az utolsó fordulóban, január 16-án a magyarországi Körmend látogat városunkba. A szlovák bajnokság következő fordulójában Iglóra látogat a városi kosárlabdacsapat.

Röplabda

HIT Trnava – VK Spartak UJS Komárno
1:3 (27:25, 17:25, 15:25, 23:25)
0:3 (21:25, 22:25, 22:25)
-szlovák másodosztály 12.forduló-
Habár nehezebben kezdte a meccsnapot Komárom csapata, s az első mérkőzés első játékrészét végül még elveszítették, a meccs hátralevő fázisait már magabiztosan hozták a röpisek. Ez a tendencia a második mérkőzésre is megmaradt, így végül kettős győzelemmel térhettek haza Nagyszombatról a komáromi röplabdások. A mérkőzésen a nagycsapat keretébe két rendkívül fiatal játékos, Liška Ádám és Pati-Nagy Simon is meghívást kapott. Komárom ezzel továbbra is a második helyet foglalja el a 11 csapatos mezőnyben. A téli szünetet követően, január 13-án Zsolna csapata látogat majd városunkba.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal