Sport 2018. 02. 19.

Kettős győzelmet aratott a röplabdacsapat

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a február 12 – február 18-ei hétről.

Kosárlabda

BK Levickí Patrioti – MBK Rieker Com-Therm Komárno 92:65 (49:40)
– Szlovák Kupa negyeddöntő – 
Nem nyúlt hosszúra a komáromi kosárcsapat Szlovák Kupa szereplése. Az idei kiírásnak Kassa városa adott otthont, 3 nap alatt 8 csapat mérte össze tudását, hogy a hét végeztével kiderülhessen a Szlovák Kupa idei győztesének kiléte.
Komárom nem kezdte jól negyeddöntős mérkőzését Léva csapata ellen. Már 4 perccel a mérkőzés kezdete után 10 pontos hátrányba került, amelyet a negyed végére csak csekély arányban sikerült ledolgozni (26:19). Miután pedig a második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, Léva csapata meg tudta őrizni közel 10 pontos előnyét a nagyszünetre. A második félidőben sem tudta igazán felvenni a ritmust a komáromi gárda, így a „Patrióták” előnye tovább duzzadt, az utolsó negyed megkezdése előtt már 15 ponttal vezettek. A mutatott játék alapján pedig ekkor már lehetett következtetni arra, hogy ki lesz a végső dudaszót követően a továbbjutó. A mérkőzésen bemutatkozott Komárom új igazolása, Justin Jackson, aki végül 23 perc alatt 13 pontot, 3 lepattanót, 2 gólpasszt, 1 blokkot és labdalopást gyűjtött össze. Ez a teljesítmény pedig elég volt ahhoz, hogy csapata egyik legjobbja legyen a mérkőzésen.

Bemutatkozott az új igazolás, Justin Jackson (fotó: basketliga.sk)

A Szlovák Kupát végül a házigazdák, a KB Košice nyerte, akik a döntőben a jelenlegi alapszakasz listavezetőjét, a pozsonyi Inter-t verték meg 89:81-re.

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – COP Volley Trenčín B
3:1 (25:22, 25:12, 20:25, 25:23)
3:1 (25:22, 24:26, 25:22, 25:23)
– szlovák másodosztály 18.forduló – 
Komárom csapata mondhatni könnyű duplagyőzelmet ért el hazai pályán a tabella jelenleg 8.helyét elfoglaló trencséni csapat ellen. Az elsőt szettet jól kezdte a hazai csapat, mely után a másodikat simán nyerni tudták. Ez lehet túlzottan is megnyugtatta a fiúkat, hiszen a harmadik játékrészben már a vendégek örülhettek. A mérkőzést azonban a következő szettben már le tudta zárni a hazai csapat. A második meccs nem kicsit hasonlított az első összecsapáshoz. Komárom az első és utolsó szettet is ugyanolyan arányban nyerte, mint az előző mérkőzésen, Trencsén pedig csak csinosítani tudta a végeredményt. A kettős győzelemmel Komárom így továbbra is a második helyet foglalja el a tabellán. Következő ellenfele a VK Prievidza „B” csapata lesz, akikhez március 3-án látogatnak majd a fiúk. 

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás

2018. február 16-17-én Hetényen a Szlovák Birkózó Szövetség megbízásából rendezte meg a Marcelházi Birkózó klub a 2018-évi kötöttfogású kadét egyéni országos bajnokságot. Lakatos Attila és Finta Róbert vezetésével a komáromi Spartacus Birkózó Klubot két birkózó képviselte, Dolník Krisztián (55 kg) és Nagy Kevin (92 kg), akik a következő eredményeket érték el:

55 kg – 3. hely – DOLNÍK Krisztián

92 kg – 4. hely – NAGY Kevin