Sport 2018. 01. 15.

A kosárcsapat teljesítménye továbbra is hullámzó, röpis győzelem a szünet után: Havi sport összefoglaló

Karácsony időszakában a megszokotthoz képest a sportolók nagy része is kicsit jobban megpihenhetett. Attól azonban nem kellett tartani, hogy túlságosan elkényelmesedjenek a sportolók, hiszen még ha ritkábban is, de megmérettették magukat a komáromi sportélet résztvevői. 

A megritkult sportesemények miatt a heti beszámolónk helyett ezúttal az elmúlt egy hónap legfontosabb sporteseményeit gyűjtöttük össze, december 18-tól január 14-ig.  

Kosárlabda

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – MBK Rieker Com-Therm Komárno 69:94 (30:45)
– Eurovia SBL 19.forduló – 
Karácsony előtti utolsó mérkőzésén könnyed győzelmet aratott Komárom csapata Igló vendégeként. Habár a komáromi csapat nehezen kezdte a mérkőzést, az első negyedben még csak 2 ponttal vezetett, a második játékrész végén már 15 pontosra duzzadt az előny. A mérkőzés második felében a vendégek tovább tudták növelni előnyüket, így végül 25 pontos győzelmet arattak. Komáromi részről a legjobb teljesítményt a 19 pontot és 7 gólpasszt jegyző Tomič, a 18 pontos Djordjevič, valamint a dupla-duplát (14 pont, 12 lepattanó) elérő Bowman nyújtotta.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Levickí Patrioti 98:76 (50:35)
– Eurovia SBL 20.forduló – 
Az ünnep alkalmával az MBK Rieker is jócskán megajándékozta szurkolóit. December 27-én ugyanis a riválisnak számító lévaiakat fogadták Komárom kosarasai, végül pedig nagy arányú győzelmet arattak a csapat szimpatizánsainak legnagyobb örömére. A játékosok az első perctől magabiztosan játszottak, s építették előnyüket. A győzelem ennek köszönhetően pedig még úgy sem forgott veszélyben, hogy az utolsó játékidőre már kiengedtek a hazaiak, s a 29 pontos előnyből „csupán” 22 pont maradt a különbség a végső dudaszó után. A csapat legjobbjai a dupla-duplákat szerző játékosok, Bowman (16 pont, 12 lepattanó) és Tomič (16 pont, 12 gólpassz), valamint a 15 pontos Adams voltak.

Fotó: K.Scholtz

BC Prievidza –  MBK Rieker Com-Therm Komárno 103:78 (56:39)
– Eurovia SBL 21.forduló – 
Az óév utolsó mérkőzése során a privigyei csapathoz látogatott Komárom, s jóval simább vereséget szenvedett, mint azt a megelőző két mérkőzéséből remélni lehetett. A hazai csapat előnye már az első negyed végén 24 pontos volt, ez pedig több, mint elégnek bizonyult ahhoz, hogy a mérkőzés végén is a zöld-fehérek örüljenek. A komáromiak két vezére, Tomič és Bowman nagyon rossz napot fogtak ki a meccsen, ami szintén döntőnek bizonyult. Helyettük azonban Jankovič és Djordjevič vállalta a szerepet, hogy hátukra veszik a csapatot. S habár mindketten nagyszerű teljesítményt nyújtottak – előbbi 80%-os dobóátlaggal 23 pontot, utóbbi pedig 19 pontot gyűjtött -, végül a vereség birtokában kellett elhagyniuk a pályát.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK Inter Bratislava 86:92 (55:52)
– Eurovia SBL 22.forduló – 
Az új év igazi csemegével kedveskedett a kosárlabda rajongói számára, hiszen január 3-án a tavalyi év nagydöntőjének szereplői csaptak össze Komáromban. A mérkőzés ennek megfelelően hozott izgalmas pillanatokat és magas szintű játékot. A hazai csapat a mérkőzés jelentős részében koncentrált, higgadt és eredményes játékot mutatott be, így 5 pontos előnnyel várhatta az utolsó negyedet. A negyedik játékrészben azonban kiütközött a két csapat összetételében jelentkező különbségek. A pozsonyi Inter trénere hosszú és minőségi kispadjának köszönhetően a döntő pillanatokban kevésbé fáradt játékosokat küldhetett mérkőzésbe, ami végül döntő tényezőnek bizonyult. A mérkőzés forgatókönyvéhez hozzátartozik, hogy a második játékrészben Bowmant, míg a mérkőzés utolsó perceiben Tomičot is hosszú ideig ápolni kellett egy-egy szerencsétlen ütközés után. A hazaiak legjobbja a sérülése ellenére a második félidőben is pályára lépő Bowman volt (18 pont, 8 lepattanó), mellette a tavalyi évben az Inter színeiben szereplő Hoferica (17 pont, 8 lepattanó) is nagyszerű teljesítményt nyújtott.

A bajnok ellen Tomič sem volt elég (fotó: K.Scholtz)

Iskra Svit – MBK Rieker Com-Therm Komárno 87:69 (41:39)
– Eurovia SBL 23.forduló – 
A sérülés miatt a két vezérét (Tomič és Bowman) nélkülözni kényszerülő Komárom újabb vereséget szenvedett Szvit pályáján, a szezonban már második alkalommal. Habár az első félidő végén még szoros volt az eredmény a két csapat között, a mérkőzés második fele, különösen a negyedik negyed már egyértelműen a hazaiaké volt. A komáromi csapatból a legjobb teljesítményt Adams nyújtotta, aki 25 pontja mellé 9 lepattanót és elképesztő mennyiségű, 8 labdalopást is összegyűjtött.

VŠEMvs Karlovka Bratislava – MBK Rieker Com-Therm Komárno 88:80 (50:42)
– Eurovia SBL 24.forduló – 
A komáromi csapat új igazolása, Nenad Miloševič első mérkőzését játszotta január 10-én új csapata színeiben. Bemutatkozása azonban nem sikerült a legjobban, sem számára, sem a csapat számára. A mérkőzésen Komárom két kulcsjátékosa továbbra sem léphetett pályára, a hiányzó játékosok nélkül pedig az MBK nem tudta tartani a tempót a pozsonyi csapattal. A piros-fehérek részéről a legjobb teljesítményt a 19 pontos Djordjevič nyújtotta.

Nenad Miloševič, az új igazolás

MBK Rieker Com-Therm Komárno – MBK Handlová 99:87 (50:44)
– Eurovia SBL 25.forduló – 
Két vendégként lejátszott mérkőzése után Komárom újra hazai pályán bizonyíthatott, ezúttal Nyitrabánya csapata ellen. Habár az első félidőben összegyűjtött 6 pontos előny a harmadik negyedben semmissé vált, miután a vendégek megfordították a mérkőzést, az est végén mégis a hazaiak örülhettek. A végső játékrészben különösen Adams, Hoferica és Djordjevič játékának köszönhetően végül 12 pontos győzelmet aratva zsebelt be rendkívül fontos két pontot a csapat. A komáromiak legjobbja kétség kívül a 26 pontos Adams volt, mellette a 19 pontig jutó Djordjevič, valamint az új igazolás, Miloševič (15 pont, 8 gólpassz, 4 labdalopás) is jó teljesítményt nyújtott. Komárom a tíz csapatos tabellán jelenleg a 6.helyet foglalja el, 3 ponttal lemaradva az 5.helyezett Szvit mögött.

Adams eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta komáromi színekben (fotó: K.Scholtz)

MBK Rieker Com-Therm Komárno – Egis Körmend 66:75 (31:48)
– Helios Alpe Adria Cup 6.forduló – 
A komáromi csapat mérkőzésnaptára mondhatni besűrűsödött az elmúlt héten, hiszen az elmúlt egy hétben nemcsak, hogy 3 mérkőzést játszottak a csapat játékosai, de a Körmend elleni mérkőzés ráadásul a nyitrabányai meccs másnapján került megrendezésre. A mérkőzés végül nem alakult a komáromi csapat várakozásainak megfelelően, s hazai pályán 9 pontos vereséget szenvedett a magyarországi Körmend ellen. A vereségnek köszönhetően Komárom a nemzetközi kupától már a csoportkörben búcsúzni kényszerül, így egészen biztosan nem tudja majd megvédeni az Alpe Adria Cup-ában megszerzett tavalyi bajnoki címét. A mérkőzésen Adams nyújtotta a legjobb teljesítményt, 19 pontja mellé 8 lepattanót is begyűjtött.

A csapat következő mérkőzését Zsolna ellen játssza, január 20-án.

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – VO AC Uniza Žilina
3:1 (22:25, 25:21,26:24, 25:16) 
2:3 (25:19, 17:25, 25:27, 25:21,12:15)
– szlovák másodosztály 13.forduló – 
A karácsonyi pihenőt követően az új év első mérkőzése rögtön izgalmasnak ígérkező mérkőzést hozott röplabdában, hiszen a tabella első két csapata mérkőzött meg Komáromban. A meccsek pedig be is váltották az összecsapáshoz fűzött reményeket. A komáromi csapat egyik kulcsjátékosa, Juraj Rak nélkül volt kényszerű kiállni Zsolna csapata ellen, teljesítményükre azonban így sem lehet panasz. Habár az első mérkőzés játékrészei több ponton is szoros eredményt hoztak, Komárom végül 3:1-es arányban győzedelmeskedni tudott. A második mérkőzés azonban már a zsolnaiaknak kedvezett jobban. Egy szoros végjátékban, végül le tudták győzni a komáromi csapatot 3:2-es arányban. A Spartak így továbbra is a második helyet foglalja el a tabellán, következő ellenfele pedig a jelenleg harmadik helyezett VK Nové Mesto nad Váhom csapata lesz.  

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás:

2018. január 13-án Érden az Érdi Spartacus Sport Club szervezésében került megrendezésre az Érd Kupa Nemzetközi Meghívásos Lakatos Gábor Emlékverseny, melyre meghívást kapott a Komáromi Spartacus Birkózó Klub is. Az évadnyitó birkózó versenyen összesen 250 birkózó vett részt, köztük a Komáromi Spartacus BK sportolói is, Lakatos Attila és Finta Róbert vezetésével.  A komáromi egyesület végül egy arany, három bronz éremmel és kettő ötödik hellyel térhetett haza.

Egyéni eredmények:

Gyerek 2009-2010 korosztály:

26kg – 5. hely – CSIZMADIA Levente

32kg – 3. hely – CINGEL Anthony

Serdülő korcsoport 2003-2005

41kg – 1. hely – LAKATOS Imre

52kg – 3. hely – VELSICZ Richárd

Kadet korcsoport: 2001-2002:

92kg -3. hely – NAGY Kevin, – 5.hely – SZILÁGYI Attila