Sport 2018. 01. 30.

Taroltak a komáromi egyesületek: Heti sport összefoglaló

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a január 22 – január 30-ai hétről.

Kosárlabda

MBK Rieker Com-Therm Komárno – KB Košice 79:73 (47:37)
– Eurovia SBL 27. forduló – 
Annak ellenére, hogy álomszerűen indult a mérkőzés komáromi oldalról, a végéig mégsem volt egyértelmű, hogy ki is fog győztesen távozni a sportcsarnokból. Az első negyedben szinte minden összejött Komárom csapatának, míg a vendégek dobásai rendre elkerülték a gyűrű közepét. Így nem csoda tehát, hogy az első játékrész végén már 15 pont volt a két csapat közötti különbség. A két középső negyed azonban egyértelműen a kassai csapat akarata szerint zajlott. Előbb fokozatosan csökkentették hátrányukat, a harmadik játékrész végén pedig már a vezetést is sikerült Kassának megszereznie. Az utolsó játékrészben a hazai csapat azonban megrázta magát, s egy rendkívül izgalmas végjátékot produkálva végül itthon tartotta az értékes két pontot.  A mérkőzésen visszatért sérüléséből Tomič, a hazaiak csapatkapitánya, s rögtön 10 ponttal és 6 gólpasszal vetette észre magát. A csapat legjobbja azonban a már meccsek óta nagyszerű formába lendülő Adams (19 pont, 4 labdalopás, 4 lepattanó) volt. Mellette Jankovič (16 pont, 8 lepattanó) és Hoferica (13 pont, 9 lepattanó) is nagyszerű teljesítményt nyújtottak.

Visszatért a kapitány (fotó: basketliga.sk)

Videó összefoglaló:

MBK Rieker Com-Therm Komárno – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 100:64 (59:28)
– Eurovia SBL 28. forduló –
Habár a mérkőzés kezdete sokkal szorosabban alakult, mint a pár nappal korábbi Kassa elleni meccs, a vége mégis annál kevesebb kérdést tartogatott. A kiegyenlítettebb első játékrészt követően a második negyedet Komárom már elképesztő módon dominálta. Csupán ebben a negyedben összesen 35 ponttal terhelte meg az iglóiak gyűrűjét a hazai csapat, így a nagyszünetre már 31 pontos előnnyel mehetett. Ezzel pedig lényegében már el is dőlt a mérkőzés. Komárom azonban a folytatásban sem dőlt hátra a biztos vezetés tudatában. Tovább gyűjtögették a pontokat, melynek köszönhetően a két csapat közötti különbség egy alkalommal 43 pontosra is nőtt. Az utolsó negyed ezek után tényleg már csak formalitás volt. A mérkőzésen esélyt kaphattak a szezon során csak korlátozott játéklehetőséghez jutó kerettagok is, emellett pedig visszatért sérüléséből Bowman jr., a komáromiak egyik vezére. A mérkőzés legjobbja a hazai Djordjevič (22 pont, 4 lepattanó) volt, valamint a csapatkapitány, Tomič (21 pont, 4 gólpassz).

A tabella jelenleg 6. helyét elfoglaló Komáromra két rangadó is vár a héten. Előbb Léva csapatához látogat január utolsó napján, majd február 3-án Privigyét fogadja a Városi Sportcsarnokban.

Djordjevič elemében volt (fotó: basketliga.sk)

Videó összefoglaló:  

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – ŠK Komjatice
3:1 (25:22, 18:25, 25:15, 25:20) 
3:1 (24:26, 25:22, 25:22, 25:12)
– szlovák másodosztály 15.forduló – 
Hazai pályán fogadta a tabella 6. helyén álló Komját csapatát a komáromi Spartak. A jó kezdés után az első mérkőzés második játékrészében kissé dekoncentráltabb volt a hazai együttes, az elveszített szett után azonban két magabiztos játékrésszel szerezte meg a győzelmet az első összecsapáson. A második meccset a vendégek kezdték jobban, s a rá következő két játékrészben is megnehezítették Komárom dolgát, végül mégis hazai siker született a második mérkőzésen is. Így dupla győzelemnek örülhetett a VK Spartak a meccsnap végén. Komárom továbbra is második a tabellán, következő mérkőzését pedig Besztercebányán játssza február 10-én

Fotó: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás:

2018. január 28.-án Somorján a Szlovák Birkózó Szövetség megbízásából rendezte meg a helyi Gladiátor Birkózó klub a Szlovák kötöttfogású Diák liga I. fordulóját. A verseny résztvevői között helyet kaptak a Somorjai Gladiátor, Komáromi Spartacus, a Vásárúti, a Marcelházi, a Naszvadi és a Madari birkózó klubok is. Birkózóink a következő eredményeket érték el:

Gyerek A : 2007, 2008, 2009
28kg – 1. hely – CSIZMADIA   Levente
-2. hely – ĎUMBIER Pál

36kg – 2. hely – CINGEL Anthony,

40kg – 2. hely – ŠIFFEL Noel

Diák : 2005, 2006,2007

40kg – 2. hely – ĎUMBIER Ármin
– 3. hely – ĎUMBIER Dániel

62kg – 2. hely – ONDRÓ Erik

Serdülő : 2003, 2004, 2005

44kg – 1. hely – LAKATOŠ   Imre