Sport 2018. 03. 19.

Kiütéssel győzött a tavasz első meccsén a komáromi KFC

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a március 12 – március 18-ai hétről.

Kosárlabda

KB Košice – MBK Rieker Com-Therm Komárno 85:86 (37:35) – hosszabbítás után
– Eurovia SBL 36.forduló –
Idei utolsó alapszakaszbeli mérkőzését játszotta hétvégén a komáromi kosárlabdacsapat, amely mindkét együttes számára téttel bírt. Míg Kassa számára a tabella második helyéért folyó harcban volt fontos a jó szereplés, addig Komárom egy győzelemmel (és egy kis szerencsével) az 5. helyre is odaérhetett.

A találkozót a kassaiak kezdték jobban, egy alkalommal 10 pontosra is nőtt az előnyük, a negyed végére azonban sikerült Komáromnak 5 pontosra csökkentenie hátrányát. Szinte a második játékrész egészében csupán 2-3 pont volt a csapatok közti különbség. A nagyszünet után viszont már Komáromnak jött ki jobban a lépés. Másfél perc után sikerült megfordítaniuk az állást (37:40), és habár előnyük pár perccel később 8 pontosra duzzadt, végül mégis csupán 4 pont volt a két csapat közti különbség a negyedik negyed megkezdése előtt. A komáromi csapat kezéből ezt követően pedig kicsúszni látszott a mérkőzést, Kassa együttese 12 pontos előnyt tudott összeszedni. A komáromiak viszont a látszat ellenére nem adták fel. Két egymás után is értékesített 3 pontos dobásnak köszönhetően újból meccsben voltak, folyamatosan faragták le hátrányukat, fél perccel a negyed végezte előtt pedig a komáromi színekben játszó Miloševič pontos hárompontos dobásának köszönhetően pedig át is vették a vezetést. A kassai Stamenkovič értékesített büntetője után (73:73) viszont következhetett a hosszabbítás.  Az 5 perces ráadásban Komárom tudott koncentráltabb maradni, sorban használták ki a kínálkozó lehetőségeket, így a kassai Fletcher utolsó másodpercben értékesített triplája már csak arra volt elég, hogy a lehető legkisebb arányú vereséget szenvedje el a hazai csapat.

A komáromiak legjobbjai a 23 pontig és 7 lepattanóig jutó Jackson, a 15 pontos Bowman, valamint a 16 pontos Tomič voltak.

A győzelem végül sajnos nem volt elég a komáromi csapatnak a tabellán való feljebb lépéshez, mivel a másik pályán, Szvit csapata győzni tudott Igló vendégeként, így meg tudták őrizni 5. helyüket is. A játéknap nagy vesztese viszont Kassa gárdája volt, hiszen a vereség – és a többi pályán született eredmények – miatt egészen a negyedik helyig csúsztak le a „keletiek”.

Az alapszakasz utolsó fordulója után így kialakult a végső sorrend, mely alapján megmérkőzik a legjobb 8 csapat egymással a bajnoki címért. A 6.helyen záró Komárom Privigye csapatával találkozik a rájátszás első fordulójában. A párharc első felvonására március 24-én, Privigyén kerül sor, amelyet a 28-ai komáromi meccs fog követni.

Jackson (0) és Bowman (33) is nagyszerű teljesítményt nyújtottak (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés videó összefoglalója:

Labdarúgás

KFC Komárno – FC Lokomotíva Košice 4:0 (3:0)
gsz.: Matić 8′, 56′, Nurković 18′, 21′ (11-es)
– szlovák másodosztály 20.forduló –
Pazarul tért vissza a téli szünetről és kezdte a tavaszi szezont a komáromi KFC. A Kassa elleni mérkőzés ráadásul a csapat decemberben kinevezett vezetőedzőjének, Jozef Olejníknak is az első tétmeccse volt a komáromi padon, így a szerdahelyiektől érkezett szakember sem panaszkodhat a bemutatkozására.

Már a mérkőzés elején jelezte a hazai csapat, hogy hiába állnak jelenleg kiesőhelyen, míg ellenfelük a 3. a tabellán, itt bizony nagyon meg kell majd izzadniuk a vendégeknek, ha eredménnyel akarnak távozni. Ugyanis már a 3.percben rögtön gólhelyzetbe kerültek a komáromi játékosok, ekkor azonban még nem örülhettek gólnak a stadionba kilátogatók. A hazai támadó, Nurković maradt le nem sokkal egy beadásról. 5 perccel később viszont már robbanhatott a komáromi lelátó: egy hosszú előreívelést követően a kassai védelem nem tudott tisztázni, az egyedül maradt Matić pedig a kapust is kicselezve megszerezte Komárom számára a vezetést. A 18.percben pedig már meg is duplázódott a hazaiak előnye. Egy oldalról elvégzett szabadrúgást követően Nurković csúsztatta fejjel a hálóba a labdát. Három perccel később pedig a kassaiak sorsát saját játékosuk pecsételte meg. A vendégcsapat játékosa, Cmarko buktatta a komáromi Mészáros Andrást a 16-oson belül, a bíró pedig büntetővel „jutalmazta” a kassai megmozdulását. A 11-est Nurković értékesítette biztos lábbal, megszerezve második gólját a mérkőzésen. Ezután nemcsak a félidő, de a mérkőzés hátralevő részében is a KFC dominált, az 56.percben Matić pedig a kegyelemdöfést is megadta a keletieknek. Egy gyönyörű egyéni akciót követően, mely során több védőjátékost is kicselezett, okosan helyezte a léc alá a labdát és állította be a végeredményt. Mivel a tabellán a komáromi csapat előtt lévő együttesek közül többen is botlottak a fordulóban, különösen nagy jelentősége volt ennek a győzelemnek a kiesés ellen folytatott harcban.

A KFC következő mérkőzését a 9.helyen álló Bártfa csapata ellen játssza idegenben, március 24-én.

Videó összefoglaló:

 

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető ITT.

Röplabda

VKP Bystrina SPU Nitra C – VK Spartak UJS Komárno
0:3 (26:28, 21:25, 16:25) 
1:3 (25:19, 20:25, 19:25, 20:25)
– szlovák másodosztály 21.forduló – 
A nyitrai párharcon szinte esélyt sem adtak a hazaiaknak a komáromi röpisek. Habár az első mérkőzés még szorosan indult, az előnyt is csak a hosszabbított játékrészben tudták megszerezni, a másik két szettet már könnyebben hozták, így egy győzelem birtokában várhatták a délutáni összecsapást. A második mérkőzést már jobban kezdték a hazaiak. Annak ellenére viszont, hogy az első szettet megnyerték, Komárom a következő három játékrészt meglehetősen könnyen hozta, így végül kettős győzelmet ünnepelhettek

Fotó: VK Spartak UJS Komárno Facebook oldal