Város 2019. 05. 16.

Komárom ismét közel félmillió eurós támogatást nyert

Komárom városa még 2018-ban pályázott és a Humán erőforrás operatív programján keresztül 498 750 euró összegű pénzügyi hozzájárulást kapott a házi gondozási szolgáltatás javára.

A projekt célja a gondozási szolgáltatások fejlesztésének támogatása annak érdekében, hogy bentlakásos ellátás helyett otthoni környezetben kapjanak szakszerű ellátást az ügyfelek, és ezáltal javítsák a szociális szolgáltatások – gondozási szolgáltatások elérhetőségét a városban. A projekt 25 hónapig tart és ez év februárjában kezdődött. Lehetővé teszi, hogy több szakszerű segítségre szoruló, egészségkárosodott embert lehessen természetes otthoni környezetében ápolni. Ugyancsak segít növelni az otthoni ápolási ellátás lehetőségét a súlyos fogyatékkal élők, a súlyosan egészségkárosodott egyének, illetve az idősek számára. Nem utolsósorban, megfelelő környezetet tud biztosítani a közös háztartásban élő egyéneknek és családtagjaiknak a munka és magánélet közötti egyensúly megteremtéséhez.

A komáromi Önkormányzati hivatal jelenleg 90 ügyfél számára nyújt otthoni ápolási szolgáltatásokat közvetlenül otthoni környezetükben. Ezt a szociális szolgáltatást 48 gondozó végzi. Komárom városa 35 teljes munkaidős gondozót kíván támogatni a projekt keretein belül, a megkülönböztetéstől mentes megközelítés tiszteletben tartása mellett.