Város 2021. 08. 25.

Komáromba látogatott a kulturális miniszter

Kedden (augusztus 24.) délelőtt Komáromba látogatott Natalia Milanová kulturális miniszter, aki az erődöt, a Lapidáriumot, a Jókai Színházat és az izsai Leányvárat is szemügyre vette.

A kulturális miniszter látogatása első állomásaként a küldöttségével meglátogatta az erődöt, ahol Keszegh Béla polgármester vezette körbe. Megtekintették a kaszárnya tetőszerkezetének felújításának harmadik szakaszát, melyre a minisztérium adott támogatást.

Keszegh Béla polgármester beszámolt a most induló Interreg pályázati fejlesztésről is és a további tervekről, amiben a város várja a minisztérium segítségét. Az erőd egyes részeinek áttekintése után a miniszter asszony VR szemüvegen keresztül fedezhette fel az erőd különleges világát.

Milanova miniszter asszonyt elkísérte Grendel Gábor képviselő, a parlament alelnöke és a műemlékvédelmi hivatal vezetősége is.

Az útját a későbbiekben a VI bástyában található Lapidáriumban folytatta, ahol Csütörtöky József igazgató kalauzolta, majd egy ebéd keretén belül fogadta a komáromi kulturális élet képviselőit, Gál Tamást, Lakatos Róbertet és Jozef Černeket. Megállt még a Jókai Színházban is, majd Izsára látogatott a frissen UNESCO világörökségi címet kapó Leányvárba.

(Komárom Város Facebook oldal)