Mix 2020. 03. 24.

Komáromi diákok Krétán

Az Erasmus+: Virtuális innovációs központ tervezet keretén belül diákjaink és tanáraink a tavaszi szünet előtt egy héttel ezúttal egy görög szigeten, Krétán vettek részt egy nemzetközi oktatási tevékenységben. Az üzleti, számítógépes és nyelvi készségek fejlesztésére irányuló tervezet megvalósítója iskolánk, a komárnoi Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola lengyelországi, olaszországi és görögországi partneriskolákkal együttműködve.

A Krétán töltött öt csodálatos nap alatt a résztvevők megtanultak fiktív vállalataik számára mobilalkalmazás segítségével logót, szlogent és reklámfilmet készíteni. Ihletmerítésként egy nemzetközi rajongói csoport felkeresett egy vállalatot, ahol lehetőségük nyílt megtekinteni, hogyan lehet megvalósítani egy hagyományokra és a  rendelkezésre álló természeti forrásokra épülő üzleti vállalkozást. A szűz olivaolaj készítése, a hagyományos kerámia és környezetkímélő műanyag előállítása igazolja a globalizáció és a környezetvédelem, valamint a nemzeti öntudat megőrzésére irányuló hagyományok közötti egyensúlyt. A görög Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott szemináriumon a résztvevők az EU támogatási programjainak lehetőségeiről szerezhettek érdekes információkat. A heraklioni partnerszakközépiskolában tett látogatásunk során megtekinthettük az osztálytermeket, megismerhettük az oktatás megszervezését, valamint a diákok és tanárok nemzetközi tervezetekkel kapcsolatos gazdag tapasztalatait. A napsugarak és a tenger élvezete mellett diákjaink ízelítőt kaptak a görög történelemből, a néptáncok és dalok kultúrájából, valamint az ottlakók szívélyes vendéglátásából.

Értékes tapasztalatokat, új ismereteket és készségeket szereztek, amelyeket mind a személyes, mind a szakmai életben felhasználhatnak majd.

 (Erasmus+ tervezet Virtuális innovációs központ 2018-1-SK01-KA229-046342_1)

Hajabács Andrea, projekt koordinátor