Sport 2018. 09. 03.

Komáromi győzelem a rangadón! Továbbra is magabiztosan menetelnek a „lilák”

A szlovák másodosztály idei kiírásának 7.fordulója újabb kellemes perceket hozott a KFC Komárno rajongóinak számára. A komáromi „lilák” ugyanis magabiztos győzelmet tudtak aratni Szakolca csapata ellen a forduló slágermeccsén. A KFC ezzel a győzelemmel továbbra is veretlen a szezonban. 

A mérkőzés nagy iramban kezdődött, mindkét csapat a győzelemre hajtva vágott neki a mérkőzésnek. Az első 20 perc eltelte után a hazai pályán játszó Komárom egyre veszélyesebb támadásokat tudott vezetni, a 30.percben pedig góllá is érett a „lilák” játéka. Nurkovič pontos fejesét a bíró azonban les miatt érvénytelenítette.

A komáromi csapatot azonban nem törte meg ez a momentum, negyed óra se kellett hozzá, és ismét bevették az ellenfél kapuját, ezúttal pedig már érvényes gólnak örülhettek a játékosok. Nurkovič kapufáról visszapattanó lövését a középpályásként játszó Domonkos Kristóf vágta a hálóba.

A második félidő azonban nem kezdődött túl jól a hazaiak számára. Egy hazai tizenhatoson belüli, test test elleni ütközést büntetővel jutalmazott a bíró, melyet a szakolcai Opiela magabiztosan értékesíteni tudott. Ezt követően pár perc telt csak el, a bíró pedig ismét a büntetőterületre mutatott, ezúttal azonban már a pálya másik oldalán. A megítélt büntetőt a hazai mezben játszó Goran Matič váltotta gólra a 60.percben.

Az i-re a pontot pedig a 73.percben Mészáros András rakta fel, akihez miután odakerült a labda az ötösön belül, még egyet birkózott védőjével, majd a kapus mellett a hálóba gurított, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

A mérkőzésen közel 1500 néző vett részt.

KFC Komárno – MFK Skalica 3:1 (1:0)
– szlovák másodosztály 7.forduló – 
gsz.: Domonkos 43′, Matič (11 m) 60′, Mészáros 73′ ill. Opiela (11 m) 58′

A mérkőzés videó összefoglalója:

Képek:

A győzelemnek köszönhetően Komárom továbbra is veretlenül áll a tabella első helyén, 7 mérkőzésen megszerzett 17 pontjával. A csapat következő mérkőzését az FK Poprad ellen játssza, idegenben, szeptember 8-án.

(Fotók: Kovács Zoltán Facebook oldal)