Sport Dél-komárom 2018. 06. 04.

Komáromi sikerek a Floorball Diákolimpián

Május hónapban zajlottak a floorball nagykapus változatainak országos döntői, melyeket a kispályás olimpiától eltérően nem egy helyszínen, hanem korcsoportonként az ország különböző településein rendeztek. Így a selejtezők után szép számmal továbbjutó komáromi iskolai csapatok bejárhatták az ország nagy részét.

Örömteli, hogy a Feszty iskola Pakson megszerezte első floorball diákolimpiai bajnoki címét II. korcsoportos csapatával, míg az I. korcsoportban az ötödik helyen végzett. A bajnok csapat tagjai: Illisics Miléna, Gjika Dániel, Gyöngyösi Tamás, Harcos Erik, Somodi Anna, Farkas Ádám, Dudás Kristóf, Szücs Daniéla, Kosdi Ákos, Illisics Dávid, felkészítő edző Ráduly Zoltán, testnevelő Horváth Miklós.

A Bozsik iskola megismételte a tavalyi parádés szereplését, és ezúttal is négy országos bajnoki címet szerzett. Győzött az I., III., IV. korcsoportos lányok mezőnyében, valamint a III. korcsoportos fiúk fináléjában, ezáltal joggal kiérdemelve a „legjobb floorballos iskola” címet.

Ifj. Galambos Tamás csapataiban a következő játékosok szerepeltek: Rezneki Panka, Pénzes Laura, Hegyi Bíborka, Rádoki Orsolya, Szlukovinyi Luca, Hajas Kata, Hajas Réka, Csáki Eszter, Csáki Emese, Kajtár Jázmin, Varga Anna, Ördög Lea, Molnár Bettina, Bélai Ninetta, Váradi Lili, Belházi Réka, Csákvári Adél, Borbély Bence, Dikácz Juvenál, Kiss Csaba, Tóth Zsombor, Pénzes Levente, Beigelbeck Tamás, Takács Attila.

A komáromi középiskolák közül ezúttal az SZPK-s játékosokra épülő Jókai gimnázium jutott el az országos döntők végjátékáig, sajnos a kispályás bajnokoknak most nem sikerült diadalmaskodniuk, de szépen csillog az V. korcsoportos ezüst, és a VI. korcsoportos bronzérem is a fiúk nyakában.