Mix Dél-komárom 2018. 02. 12.

Komáromi torták az országtorta döntősei között

A szakmai zsűri egy háromfordulós értékelés után hirdeti majd ki a végső győztest. A hat döntős torta között két komáromi is helyet kapott. 

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnep köszöntésére – áll a testület közleményében.

A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo ‘G’ pavilonjában tartotta meg február 9-én. 

Minden nevezett torta vitrinekben volt kiállítva, a szakmai közönség is megtekinthette őket. A zsűrizés folyamán a versenyzők és a látogatók is láthatták, hallhatták a versenymunkák értékelését. A közönség lelátóról, kivetítő segítségével követhette az eseményt, melyet Pataki Ádám cukrászmester moderált.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A 6 döntős torta, melyek között két komáromi is helyet kapott:

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Hamvas szilva torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

⬇️ GÖRGESS TOVÁBB ÉS SZAVAZZ! ⬇️

[poll id=”5″]

(cukraszat.net)