Sport 2017. 12. 04.

Kosárlabda, röplabda, küzdősportok: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a november 27-december 3-ai hétről.

Kosárlabda

MBK Rieker COM-Therm Komárno – Iskra Svit 77:87 (36:45)
-Eurovia SBL 14.forduló-
A komáromi kosárlabdacsapat a szlovák bajnokság 14.fordulójában elszenvedte idei első vereségét hazai pályán. Habár a mérkőzést nagyszerűen kezdték a hazaiak, már mérkőzés 3. percében 11-0-ra vezettek Szvit gárdája ellen, teljesítményük hamar visszaesett, két és fél perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny. A mérkőzés innentől kezdve a vendégek akarata szerint zajlott és úgy tűnt, a komáromi játékosok már a második játékrészben beletörődtek a vereségbe. Az első félidőben összegyűjtött 9 pontos előnyét a vendégcsapat a folytatásban tovább tudta gyarapítani, miközben Komárom játékát ezután is a motiválatlanság és elkeseredettség jellemezte. Ennek tükrében nem csoda, hogy az utolsó negyed megkezdése előtt már ténylegesen eldőlt, ki távozhat győztesen a sportcsarnokból. A vendégként szereplő Szvit csapata ekkor már tetemes, 16 pontos előny birtokában volt. Az utolsó negyedben a piros-fehérek már csak csinosítani tudták az eredményt, így végül 10 pontos vereséggel zárták a meccsnapot.

A hazaiak nem bírtak a „Medvék”-kel (fotó: K.Scholtz)

MBK Rieker COM-Therm Komárno – VŠEMvs Karlovka Bratislava 84:79 (45:34)
-Eurovia SBL 15. forduló- 
Habár a szombati játéknapon nem ismétlődött meg a komáromi csapat hétközi botlása, a hazaiak sokkal jobban megszenvedtek a pozsonyi együttessel, mint azt előzetesen várni lehetett volna. Habár az első félidő kétségkívül az MBK Rieker-é volt, az összegyűjtött 11 pontos előnyt viszonylag gyorsan ledolgozta a Karlovka csapata, 7 perccel a harmadik negyed megkezdése után pedig 1 pontos előny birtokában is voltak. A komáromi csapat ezt követően megrázta magát és ismét elkezdte építeni előnyét ellenfelével szemben. A vendégeknek viszont így is sikerült a mérkőzés végét drámaivá tenniük. Az utolsó percekben két egymást követő támadásuk is értékesített hárompontossal ért véget, ezzel csökkentve mindössze 4 pontos volt a különbséget. Komárom így még az utolsó fél percben sem lehetett biztos benne, hogy megszerzi a győzelmet, miután 15 másodperccel a mérkőzés vége előtt is csak 3 pont volt a különbség a csapatok között. A vendégek utolsó kihagyott hárompontosának köszönhetően végül azonban sikerült bebiztosítani a győzelmet. A hazaiak legjobbja a 16 pontot és 11 lepattanót gyűjtő Bowman, valamint Tomič volt, aki 18 pontja mellé 5 gólpasszt is kiosztott. A jelenleg 6.helyen álló Komárom szerdán Nyitrabányát (Handlová), szombaton pedig Zsolna csapatát fogadja.

A pozsonyi Karlovka sem adta könnyen magát

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – VKP Bystrina SPU Nitra C
3:0 (25:17, 25:19, 25:19)
2:3 (15:25, 25:21, 15:25, 25:19, 10:15)
-szlovák másodosztály 10.forduló-
A komáromi együttes első mérkőzését rendkívül könnyedén nyerte Nyitra gárdája ellen és magabiztosan várhatta a második összecsapást. A második összecsapás azonban nem kezdődött a legjobban a hazai csapat számára, Forró Balázs sérülése pedig csak rontott a helyzeten, így végül a Spartak-nak meg kellett elégednie az egy megszerzett győzelemmel. A komáromi csapat így egy helyet visszacsúszva, jelenleg a 2.helyet foglalja el a 11 csapatos tabellán, a következő fordulóban, szombaton pedig a VKP Bratislava „B” csapatához látogat. A Nyitra elleni mérkőzéshez hozzátartozik, hogy nem csak Forró Balázs, de a bemelegítés során Rak Juraj is megsérült. Mindkettőjüknek mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

Küzdősportok

Birkózás: 

A Komáromi Spartacus Birkózó Klub legutóbb a Nemzetközi Gyermek és Diák Szabadfogású Klausz László Emlékgálán vett részt Győr városában, ahol a következő eredményeket sikerült elérnie:

Gyermek II.:2008-2009

  • 26 kg – 2. hely – CSIZMADIA Levente
  • 28 kg – 6. hely – SALEH Alex

Gyermek I.: 2005-2006

  • 37 kg – 5. hely – ĎUMBIER Ármin
  • 41 kg – 6. hely – ĎUMBIER Dániel

Serdülő : 2002-2004

  • 41 kg – 3. hely – LAKATOŠ Imrich
  • 43 kg – 1. hely – NAGY Nikolas
  • 48 kg – 3. hely – VELSICZ Richárd
  • 85 kg – 2. hely – SZILÁGYI Attila

Karate:

Seishin Karate Klub december 2-án a magyarországi Várpalotán vett részt nemzetközi versenyen. Az eseményre 3 országból (Magyarország, Szlovákia, Horvátország) összesen 300 nevezés érkezett. A komáromi egyesület tagjai a következő eredményeket érték el: 

1.helyezettek: 
Markovics Ádám (Keszegfalva) Hájas Kornél (Dunaszerdahely)

2.helyezett:
Jakab Adrienn (Csallóközaranyos),

3.helyezett:
Hausleitner Mercedes (Keszegfalva)