Sport 2017. 11. 13.

Labdajátékok és küzdősport: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei a november 6-november 12-ei hétről, videó összefoglalókkal.

Kosárlabda

MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 106:76 (55:39)
-Eurovia SBL 10.forduló- 
A mérkőzést teljes mértékben uralva gyűjtötte be újabb hazai győzelmét az MBK Rieker csapata. Már a meccs elején előnybe kerültek a hazaiak, amit folyamatosan tovább is tudtak építeni, így az első félidő végeztével, nem túl meglepő módon már 16 pontos előny volt a birtokukban. Komárom dominanciája a második félidőben sem enyhült, így az utolsó játékrész megkezdése előtt lényegében már eldőlt a győztes kiléte. A végső negyedben pedig megkoronázta a hazai csapat nagyszerű teljesítményét, így több, mint 100 pontot dobva, 30 ponttal verte meg azt az iglói csapatot, akitől az első fordulóban vendégként még kikapott. A mérkőzésen nagyszerű teljesítményt nyújtott a 26 pontig és 7 lepattanóig jutó Bowman, valamint Tomič, aki 15 pontja mellé 7 gólpasszt is kiosztott.

Videó összefoglaló:


Fotó: basketliga.sk

BK Levickí Patrioti – MBK Rieker COM-Therm Komárno 82:73 (48:33)
-Eurovia SBL 11.forduló- 
Komárom csapata a Léva elleni mérkőzésen sem tudott győztesen távozni ellenfele pályájáról, így 7 idegenbeli mérkőzéséből továbbra is csak egyet tudott megnyerni. Annak ellenére, hogy a mérkőzést jól kezdte Komárom és már másfél percnyi játékidő után 5 ponttal vezetett, a negyed további része botrányosan alakult a vendégcsapat számára. Ennek köszönhetően pedig az első játékrész után máris 14 pontos hátrányban volt. Ez az előny pedig végül elégnek bizonyult Léva győzelméhez. A további három negyed ugyan kiegyenlített volt, a mérkőzés vége előtt kevesebb, mint 2 perccel pedig sikerült Komáromnak mindössze 5 pontosra csökkenteni a hátrányt, a hazaiak végül kitartottak és értékes győzelmet szereztek. Komáromi részről a legjobb teljesítményt Tomič nyújtotta. 16 pontja mellé 10 gólpassz társult. Komárom ezzel továbbra is a 6.helyen tanyázik. A következő fordulóban, szerdán hazai pályán fogadják Privigye csapatát, majd a hétvégén a bajnoki címvédő Interhez utaznak.

Videó összefoglaló:

 

Tomič Léván is kitett magáért (fotó: basketliga.sk)

Labdarúgás

KFC Komárno – MFK Skalica 1:1 (0:0)
gólszerzők: Matić 90+’ ill. Haša 52′
-szlovák másodosztály 16.forduló-
A hétvégén a tabella harmadik helyezettje látogatott el Komáromba, és hagyott a stadionban egy pontot. Az első félidő szép játékot hozott, enyhe hazai előnnyel. A második félidőre azonban jobban futottak ki a vendégcsapat játékosai és viszonylag hamar vezetéshez is jutottak. Szakolca csapata többször is gólhelyzetbe került, az 52.percben pedig végül bevették a hazaiak kapuját Haša révén. A meccs végéhez közeledve már egyre inkább úgy tűnt, a vendégcsapat mind a három pontot elviszi a stadionból, de a komáromi csapat kitartása végül meghozta gyümölcsét. Az utolsó percekben a vendégek játékosa, Hlavatovič a kapu közvetlen közelében kézzel ütötte el a labdát egy komáromi kapuralövésnél, “jutalma” pedig egy piros lap és egy büntető volt. A labda mögé Matić állt és nem hibázott, így Komárom végül itthon tudott tartani 1 pontot. Ezzel az eredménnyel a KFC egy helyet javított pozícióján, így jelenleg 14. a tabellán. A következő fordulóban a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Somorjához látogatnak a lilák.

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető ITT.

A mérkőzés videó összefoglalója:

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – VK Prievidza B
3:0 (25:18, 25:15, 25:19)
3:0 (25:11, 25:7, 25:14) 
-szlovák másodosztály 8.forduló- 
A várakozásoknak megfelelően Komárom csapata könnyen letudta a tabella utolsó helyezettje elleni mérkőzéseket. A párharcot tekintve az első mérkőzés első játékrésze volt a legszorosabb, ez után azonban már szinte izgulniuk sem kellett a komáromi szurkolóknak. A továbbra is második helyen álló Komárom a következő fordulóban az MVK Magnezit Revúca csapatával csap össze, Nagyrőcén.

Fotó: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás:

A hétvégén Somorján került megrendezésre a helyi Gladiátor Birkózó klub szervezésében a 2017. évi kötöttfogású serdülő egyéni országos bajnokság. A versenyen 78 ifjú birkózó 19 különböző birkózó klubot (közte a Komáromi Spartacus Birkózó klubot is) képviselve vett részt.

Serdülő 2002-2004 korosztály komáromi eredményei:
– 42kg – 1. hely – NAGY Nikolasz, 2017 évi serdülő Országos bajnoki cím, kötöttfogás 
– 42kg – 2. hely – LAKATOS Imre
– 47kg – 3. hely – VELSICZ Richárd
– 59kg – 2.hely – PREZMECZKÝ Július
– 66kg – 3. hely – DUDÁS Ádám

Karate: 

A hétvégén a lengyelországi Kielcében rendeztek U16-os Európa-bajnokságot a karate sportágában, melyen részt vett a keszegfalvai Markovics Ádám, a csallóközaranyosi Jakab Adrienn és a vásárúti Kósa Tamás is. A versenyen Kósa Tamás végül a 3.helyet érte el.

Szólj hozzá!