Sport 2023. 03. 28.

Májusban megkezdődik a komáromi futballstadion rekonstrukciója

A komáromi futballstadion rekonstrukciója már 2023 májusában megkezdődik. A kivitelezőnek ezután 15 hónap áll majd rendelkezésére, hogy elvégezze a munkálatokat.

„Már régóta várunk erre a napra – olvasható a Komáromi Futball Club FB-oldalán. – Komárom városa megérdemel egy modern sportkomplexumot, amely egyaránt megfelel a szakmai és a nagyközönség elvárásainak.

Örülök, hogy túl vagyunk a kivitelező kiválasztásának rendkívül nehéz szakaszán. Az egész folyamat során számos problémával és bonyodalommal kellett szembenéznünk, amelyeket az egyes jelentkezők idéztek elő, de végül sikeresen, a törvényeknek megfelelően lezártuk a folyamatot.

Ez egy tegnap (2023. március 27-én) készült fotó. Valószínűleg, készülődnek az állások felépítésére.
Itt pedig egy 2020-ban készült tervrajz a felújított stadionról.

Szilárdan hiszem, hogy az új stadion a létesítményeivel együtt nemcsak a labdarúgókat fogja jól szolgálni, hanem a közösség számára is teret biztosít majd a különböző rendezvények és a Komáromban szervezett események számára” – mondta Baráth György, a klub elnöke.

A kivitelező kiválasztására versenytárgyalást követően került sor, amelynek feltételeit a Közbeszerzési Értesítőben tették közre. A nyertes pályázó, azaz a komáromi futballstadion felújításának kivitelezője a SKUPINA SK2 nevezetű konzorcium, melyet szlovák részről a Delaty 9 Project Kft., magyar részről pedig a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. képvisel – olvashatjuk a klub sajtóközleményében.

A következő, KORÁBBI CIKKÜNKre kattintva további informácókhoz juthat a témával kapcsolatban.