Sport 2023. 06. 13.

Megkezdődött az észak-komáromi futballstadion felújítása

Megkezdődött az észak-komáromi futballstadion felújítása. Először a pálya körüli beton- és földkaréjokat bontják el, majd a pálya rekonstrukciója következik, ezután új lelátókat építenek.  A felújítás utolsó szakaszában kerül sor a meglévő főépület rekonstrukciójára. A tervek szerint 2024 augusztusára már a felújított stadionban szurkolhatunk a KFC csapatának. 


Fotók: SziaKomárom, Kovács Dávid FB

A munkálatok kivitelezője SKUPINA SK2 vállalkozói csoport, melyet szlovák részről a Delaty 9 Project Kft., magyar részről pedig a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. képvisel. A Delaty 9 Project helyi cég, tulajdonosa Csémy Attila.  2002 óta csak sportberuházások kivitelezésével foglalkoznak, nevükhöz köthető a például a Hidegkuti Nándor Stadion (volt MTK-stadion), a szombathelyi Haladás Sport Komplexum, a MOL Aréna Dunaszerdahely, a sepsiszentgyörgyi OSK Aréna Erdélyben vagy az új eszéki stadion Horvátországban.

A Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. szintén jelentős referenciákkal rendelkezik. Ők építették a Puskás Akadémia Sport és Konferencia Központját, a Nemzeti Lovardát, valamint a tatabányai Multifunkcionális Központ generálkivitelezői is ők voltak.

A felújított stadion a 2020-ban készült tervrajzok alapján így fog kinézni: