Kultúra 2017. 05. 16.

Makettpályázatot hirdet a Gyermekkönyvtár

Az emlékhelyek napjához kapcsolódva óvodáknak hirdetett makettkészítő pályázatot a Jókai Mór Városi Könyvtár Gyermekrészlege. A szőnyi Színes és a komáromi Csillag Óvoda apróságai várakat készítettek. Ezeket az alkotásokat a Monostori erődben állítják majd ki.

– Még februárban indult el és nyolc héten át tartott Maciságok elnevezésű programunk, amelynek Telegdy Ágnes „Barnabása” állt a középpontjában. Akkor gondoltunk arra, hogy a világjáró mackóknak kellene egy kalandozó hely. Ehhez kapcsolódott a Monostori erőd és az emlékhelyek napja országos rendezvény, így végül arra kértük a helyi óvodákat, hogy készítsenek várakat – mondta el a Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa, Hubai Ibolya.

A szőnyi Színes Óvodában napokig folyt a munka, a gyerekek örömmel vettek részt az „építkezésben”.

– A várkészítési munkálatokat Győrffy Mónika asszisztens vezette. A hangulat mindig jó volt, a huszárok készítése közben a gyerekek még énekeltek is – tudtuk meg Mezei Zsuzsannától, aki hozzátette, évente rengeteg pályázati felhívás érkezik hozzájuk, ezek közül a helyieknek mindig igyekeznek eleget tenni. A gyermekkönyvtárból senki sem távozott üres kézzel, az óvodások mesekönyvet, kitűzőt, könyvjelzőt kaptak a szép alkotásokért cserébe, amiket a Monostori erődben majd megcsodálhatnak a látogatók is.